Belanda adalah peneraju inovasi di Eropah

Menurut Papan Skor Inovasi Eropah Suruhanjaya Eropah, Belanda menerima 27 petunjuk untuk potensi inovasi. Belanda kini berada di tempat ke-4 (2016 - tempat ke-5), dan dinobatkan sebagai Pemimpin Inovasi pada tahun 2017, bersama dengan Denmark, Finland dan United Kingdom.

Menurut Menteri Hal Ehwal Ekonomi Belanda, kami mencapai hasil ini kerana negeri, universiti dan syarikat bekerjasama. Salah satu kriteria Papan Skor Inovasi Eropah untuk Penilaian Negara adalah 'kerjasama awam-swasta'. Perlu juga disebutkan bahawa pelaburan untuk inovasi di Belanda adalah yang tertinggi di Eropah.

Adakah anda berminat dengan The European Innovation Scoreboard 2017? Anda boleh membaca semuanya di laman web Suruhanjaya Eropah.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.