Pada 1 Julai 2017, di Belanda undang-undang buruh berubah…

Pada 1 Julai 2017, di Belanda undang-undang buruh berubah. Dan dengan itu syarat-syarat untuk kesihatan, keselamatan dan pencegahan.

Keadaan kerja menjadi faktor penting dalam hubungan pekerjaan. Oleh itu, majikan dan pekerja boleh mendapat manfaat daripada perjanjian yang jelas. Pada masa ini terdapat banyak kontrak antara perkhidmatan kesihatan dan keselamatan, doktor syarikat dan majikan, yang mungkin mengakibatkan perawatan tidak mencukupi. Untuk mengatasi keadaan ini, pemerintah memperkenalkan kontrak asas.

Stappenplan Arbozorg

Kerajaan juga akan melancarkan «Stappenplan Arbozorg». Pelan ini harus menghasilkan pelaksanaan skim kesihatan dan keselamatan yang baik dalam syarikat. Bukan hanya majikan, tetapi juga penasihat pekerjaan atau perwakilan kakitangan dan perkhidmatan kesihatan dan keselamatan luaran akan berperanan dalam rancangan ini.

Adakah anda tertanya-tanya apa akibatnya undang-undang baru bagi organisasi anda? Pada 13 Jun 2017, Kementerian Hal Ehwal Sosial dan Pekerjaan telah membentangkan kit alat digital «Perubahan dalam Undang-Undang Buruh», di mana anda dapat mencari lembaran fakta, dokumen dan animasi mengenai perubahan dalam perundangan.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.