Boleh-anda-daftar-syarikat-di-a-maya-pejabat-alamat

Bolehkah anda mendaftarkan syarikat di alamat pejabat maya?

Soalan biasa di kalangan usahawan adalah sama ada anda boleh mendaftarkan syarikat di alamat pejabat maya. Pada berita yang sering anda baca mengenai syarikat asing yang mempunyai alamat pos di Belanda. Mempunyai syarikat PO box yang disebut mempunyai kelebihan. Sebilangan besar pengusaha tahu bahawa kemungkinan ini ada, tetapi bagaimana anda menguruskannya dan syarat mana yang harus anda penuhi, masih belum jelas bagi banyak pihak. Semuanya bermula dengan pendaftaran di Kamar Dagang. Adalah mungkin untuk mendaftarkan perniagaan anda walaupun anda tinggal di luar negara. Walau bagaimanapun, ada permintaan utama: syarikat anda mesti mempunyai alamat lawatan Belanda atau aktiviti perniagaan syarikat anda mesti dilakukan di Belanda.

Kedai web keperluan undang-undang

Sebagai pemilik kedai web anda mempunyai tanggungjawab undang-undang terhadap pelanggan. Anda mesti mempunyai polisi pengembalian, anda mesti dihubungi untuk pertanyaan pelanggan, anda bertanggungjawab untuk jaminan dan anda diminta untuk menawarkan sekurang-kurangnya satu pilihan selepas pembayaran. Dalam kes pembelian pengguna, permintaannya adalah bahawa pengguna tidak perlu membayar lebih dari 50% dari jumlah pembelian terlebih dahulu. Sudah tentu dibenarkan, jika pengguna melakukan ini secara sukarela, untuk melakukan pembayaran penuh tetapi peruncit (web) tidak dibenarkan memaksa. Permintaan ini hanya berlaku apabila anda membeli produk, untuk perkhidmatan, pembayaran penuh diperlukan.

Adakah menyebut alamat adalah wajib?

Lokasi maklumat hubungan mesti dijumpai dengan jelas dan logik di laman web. Sebab di sebalik ini adalah bahawa pelanggan berhak mengetahui dengan siapa dia berniaga. Syarat ini disokong oleh undang-undang dan oleh itu adalah wajib bagi setiap kedai web.

Maklumat hubungan terdiri daripada tiga bahagian:

  • Identiti syarikat
  • Maklumat hubungan syarikat
  • Alamat geografi syarikat.

Identiti syarikat bermaksud maklumat pendaftaran syarikat seperti nombor Dewan Perniagaan, nombor VAT dan nama syarikat. Maklumat hubungan adalah data yang dapat digunakan pengguna untuk menghubungi kedai web. Alamat geografi disebut sebagai alamat dari mana syarikat menjalankan perniagaannya. Alamat geografi mestilah alamat yang boleh dikunjungi dan tidak boleh menjadi alamat Peti Surat. Di banyak laman web kecil, adakah alamat hubungannya sama dengan alamat geografi. Mungkin sukar untuk mematuhi syarat untuk memberikan maklumat hubungan. Di bawah ini anda boleh membaca lebih lanjut mengenai bagaimana anda masih dapat memenuhi syarat ini.

Alamat maya

Sekiranya anda tidak mahu atau tidak dapat memberikan alamat yang dapat dikunjungi di laman web anda, anda boleh menggunakan alamat pejabat maya. Alamat ini juga dapat diuruskan oleh organisasi tempat anda membayar sewa. Organisasi seperti ini juga mempunyai pelbagai perkhidmatan seperti mengesan dan menghantar barang pos. Mempunyai alamat Belanda baik untuk kepercayaan pengunjung kedai web anda.

Untuk siapa?

Anda mungkin memerlukan alamat pejabat maya kerana beberapa sebab. Alamat pejabat maya kebanyakannya untuk:

  • Orang yang berniaga di rumah; yang mahu memisahkan perniagaan dan kehidupan peribadi.
  • Orang yang berniaga di luar negara, tetapi juga berusaha mengekalkan pejabat di Belanda;
  • Orang yang mempunyai syarikat di Belanda, yang ingin mempunyai pejabat maya.

Dalam keadaan tertentu, alamat maya boleh didaftarkan di Dewan Perniagaan.

Pendaftaran di Dewan Perniagaan

Semasa proses permohonan satu atau lebih cawangan syarikat anda akan didaftarkan. Dalam proses ini alamat pos dan alamat pelawat akan didaftarkan. Alamat lawatan hanya akan berlaku sekiranya anda dapat membuktikan bahawa cawangan anda terletak di sana. Ini dapat disahkan dengan kontrak sewa. Ini juga berlaku jika syarikat anda berada di pusat perniagaan. Sekiranya perjanjian penyewaan menunjukkan bahawa anda menyewa pejabat (ruang) secara kekal, anda boleh mendaftarkannya sebagai alamat lawatan anda di Daftar Perdagangan. Mempunyai alamat sewa tetap tidak bermaksud anda mesti selalu hadir, tetapi anda mesti mempunyai kemampuan untuk hadir secara kekal jika diperlukan. Contohnya, jika anda menyewa meja atau pejabat selama dua jam seminggu, tidak mencukupi untuk memenuhi syarat pendaftaran syarikat anda.

Untuk mendaftarkan syarikat anda, anda perlu menyediakan beberapa dokumen:

  • Borang pendaftaran Dewan Perniagaan;
  • Perjanjian sewa, - pembelian, - atau pajakan yang ditandatangani dari alamat lawatan Belanda;
  • Salinan bukti identiti yang sah (anda boleh mengaturnya dengan kedutaan Belanda atau notaris);
  • Ekstrak asli atau salinan daftar penduduk perbandaran asing tempat anda tinggal, atau dokumen lain dari organisasi rasmi yang menyatakan alamat asing anda yang disahkan.

Peraturan Dewan Perdagangan mengenai 'Virtual Office'

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini telah diperhatikan bahawa pejabat maya adalah pejabat di mana sebuah syarikat berada tetapi di mana kerja sebenarnya tidak dilaksanakan. Beberapa tahun yang lalu, Dewan Perniagaan mengubah peraturan untuk pejabat maya. Pada masa lalu adalah perkara biasa bagi syarikat yang disebut 'Ghost' untuk menyelesaikan perniagaan mereka di alamat pejabat maya. Untuk mencegah kegiatan haram, Dewan Perdagangan memeriksa sama ada syarikat tersebut mempunyai pejabat maya yang juga menjalankan kegiatan mereka dari alamat yang sama. Dewan Perniagaan menyebut ini sebagai amalan perniagaan lestari. Ini tidak bermaksud bahawa pengusaha yang mempunyai pejabat maya juga mesti hadir secara kekal di sana, tetapi ini bermaksud bahawa mereka mesti mempunyai kemampuan untuk hadir secara kekal apabila diperlukan.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai blog ini atau jika anda menghadapi masalah dengan Kamar Dagang, sila hubungi peguam Law & More. Kami akan menjawab soalan anda dan memberikan bantuan undang-undang jika perlu.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi Privasi
Law & More B.V.