Lawan perceraian

Lawan perceraian

Perceraian bertengkar adalah peristiwa yang tidak menyenangkan yang melibatkan banyak emosi. Dalam tempoh ini adalah penting bahawa beberapa perkara disusun dengan betul dan oleh itu penting untuk memanggil pertolongan yang betul.

Malangnya, dalam praktiknya sering berlaku bahawa bekas rakan kongsi masa depan tidak dapat mencapai kesepakatan bersama. Kadang-kadang pihak boleh bertentangan antara satu sama lain mengenai perkara tertentu. Dalam kes seperti itu, mediasi tidak akan dapat menawarkan penyelesaian. Sekiranya rakan kongsi sudah mengetahui terlebih dahulu bahawa mereka tidak akan dapat mencapai kesepakatan bersama, ada baiknya segera menghubungi peguam keluarga. Bantuan dan sokongan yang betul akan menjimatkan banyak masa, wang dan kekecewaan. Peguam anda sendiri akan komited sepenuhnya untuk kepentingan anda. Mantan rakan kongsi masa depan anda mungkin akan mempunyai peguamnya sendiri. Peguam kemudian akan memulakan rundingan. Dengan cara ini peguam akan berusaha mencapai yang terbaik untuk pelanggan mereka. Semasa rundingan antara peguam, kedua-dua rakan kongsi perlu memberi dan mengambil sesuatu. Dengan cara ini, posisi yang berlainan diselesaikan dalam kebanyakan kes dan ditetapkan dalam perjanjian perceraian. Kadang kala, rakan kongsi masih gagal mencapai kesepakatan kerana mereka tidak bersedia untuk berkompromi. Dalam kes seperti itu, perceraian yang menjengkelkan boleh timbul antara kedua-dua pihak.

Lawan perceraian

Masalah sekiranya berlaku perceraian

Perceraian tidak pernah menyenangkan, tetapi sekiranya berlaku perceraian, perceraian akan berlaku lebih jauh. Selalunya lumpur dibolak-balik dalam perceraian yang berlaku. Kadang-kadang pihak berusaha untuk melakukan semua yang mereka boleh lakukan dengan cara masing-masing. Ini sering melibatkan sumpah sesama sendiri dan saling membalas dendam. Perceraian seperti ini sering memerlukan masa yang lama. Kadang kala perceraian malah memakan masa bertahun-tahun! Selain emosi, perceraian ini juga memerlukan kos. Perceraian secara fizikal dan mental meletihkan bagi pihak-pihak. Apabila anak-anak juga terlibat, perceraian yang dialami akan lebih menjengkelkan. Anak-anak sering menjadi mangsa perceraian. Itulah sebabnya penting untuk melakukan segala yang mungkin untuk mengelakkan perceraian.

Lawan perceraian dengan anak-anak

Dalam banyak perceraian yang berlaku, anak-anak dijadikan alat dalam pertengkaran antara ibu bapa. Selalunya ada ancaman untuk tidak menunjukkan anak-anak kepada ibu bapa yang lain. Adalah menjadi kepentingan anak-anak sekiranya kedua ibu bapa berusaha untuk mengelakkan perceraian. Anak-anak boleh mengalami banyak kerosakan akibat perceraian perceraian dan kadangkala berakhir dalam konflik kesetiaan. Mummy memberitahu mereka apa yang ayah lakukan salah dan Daddy memberitahu sebaliknya. Kajian menunjukkan bahawa anak-anak ibu bapa yang terlibat dalam perceraian perceraian mengalami lebih banyak masalah daripada anak orang tua yang bercerai. Terdapat peningkatan risiko masalah emosi dan kemurungan. Prestasi di sekolah boleh merosot dan anak cenderung menghadapi masalah untuk menjalin hubungan di kemudian hari. Juga rangkaian pihak seperti guru, ahli keluarga, rakan dan agensi, sering terlibat dalam perceraian. Oleh kerana itu, perceraian yang berlaku boleh memberi kesan psikologi kepada anak-anak. Lagipun, mereka antara kedua ibu bapa. Peguam keluarga peguam dari Law & More oleh itu menasihati anda untuk melakukan segala daya untuk mengelakkan perceraian. Namun, kami memahami bahawa dalam beberapa kes perceraian tidak dapat dielakkan. Dalam kes-kes tersebut, anda boleh menghubungi peguam keluarga Law & More.

Kaunseling sekiranya berlaku perceraian

Sekiranya berlaku perceraian, pertarungan yang betul sangat penting. Itulah sebabnya nasihatnya ialah anda mengupah peguam yang baik yang dapat menjaga minat anda dengan cara yang betul. Penting agar peguam anda mencari jalan keluar dan melakukan segala yang mungkin untuk menyelesaikan perceraian pergaduhan secepat mungkin, agar anda dapat meneruskan kehidupan anda.

Adakah anda terlibat dalam perceraian (pergaduhan)? Jangan ragu untuk menghubungi peguam keluarga Law & More. Kami bersedia menyokong dan membimbing anda dalam tempoh yang menjengkelkan ini.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi Privasi
Law & More B.V.