Meminda perlembagaan Belanda

Telekomunikasi sensitif privasi dilindungi dengan lebih baik pada masa hadapan

Pada 12 Julai 2017, Senat Belanda sebulat suara menyetujui cadangan Menteri Dalam Negeri dan Hubungan Kerajaan Plasterk untuk, dalam waktu dekat, melindungi privasi e-mel dan telekomunikasi sensitif privasi yang lebih baik. Pasal 13 ayat 2 dari Perlembagaan Belanda menyatakan bahwa kerahasiaan panggilan telepon dan komunikasi telegraf tidak dapat dilarang. Namun, mengingat perkembangan luar biasa baru-baru ini di sektor telekomunikasi artikel 13 perenggan 2 perlu diperbarui.

Perlembagaan Belanda

Proposal untuk teks baru adalah sebagai berikut: "setiap orang berhak menghormati kerahasiaan surat-menyuratnya dan telekomunikasi" Prosedur untuk menukar artikel 13 Perlembagaan Belanda telah digerakkan.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.