Adakah anda merancang menjual syarikat anda?

Amsterdam Mahkamah Rayuan

Maka adalah bijak untuk meminta nasihat yang sewajarnya tentang tugas yang berkaitan dengan majlis kerja syarikat anda. Dengan berbuat demikian, anda boleh mengelakkan potensi halangan kepada proses penjualan. Dalam ketetapan baru-baru ini Amsterdam Mahkamah Rayuan, Bahagian Perusahaan memutuskan bahawa entiti sah yang menjual dan pemegang sahamnya melanggar kewajipan menjaga mereka terhadap majlis kerja syarikat yang dijual.

Entiti undang-undang yang menjual dan pemegang sahamnya tidak memberikan maklumat yang tepat pada masanya dan mencukupi kepada majlis kerja, mereka gagal melibatkan majlis kerja dalam mendapatkan nasihat untuk mengeluarkan penugasan pakar, dan mereka tidak berunding dengan majlis kerja pada masa dan sebelum ini. kepada permintaan nasihat. Oleh itu, keputusan untuk menjual syarikat itu tidak dibuat secara munasabah. Keputusan dan akibat daripada keputusan itu perlu dimansuhkan. Ini adalah keadaan yang tidak diingini dan tidak perlu yang boleh dicegah.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.