Suruhanjaya Eropah mahu pengantara memaklumkan…

Suruhanjaya Eropah mahu perantara memberitahu mereka mengenai pembinaan untuk mengelakkan cukai yang mereka buat untuk pelanggan mereka.

Negara sering kehilangan hasil cukai kerana kebanyakannya pembinaan fiskal transnasional yang dibuat oleh penasihat cukai, akauntan, bank dan peguam (perantara) untuk pelanggan mereka. Untuk meningkatkan ketelusan dan membolehkan penguasaan cukai tersebut oleh pihak berkuasa cukai, Suruhanjaya Eropah mencadangkan bahawa pada 1 Januari 2019, perantara ini akan diwajibkan untuk memberikan maklumat mengenai pembinaan tersebut sebelum dilaksanakan oleh pelanggan mereka. Dokumen yang akan disediakan akan dapat diakses oleh pihak berkuasa cukai dalam pangkalan data EU.

Peraturannya menyeluruh

Mereka berlaku untuk semua perantara, semua pembinaan dan semua negara. Pengantara yang tidak menindaklanjuti peraturan baru ini akan dikenakan sanksi. Cadangan itu akan ditawarkan untuk persetujuan kepada Parlimen Eropah dan Majlis.

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.