FALSAFAH FOUNDATION & CHARITY FOUNDATIONS
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Filantropi & Yayasan Amal

Apabila seseorang memilih untuk memulakan amal, salah satu langkah penting pertama adalah memilih bentuk undang-undang yang sesuai. Undang-undang Belanda mengetahui pelbagai entiti yang boleh berfungsi sebagai bentuk undang-undang untuk badan amal: yayasan Belanda dan persatuan Belanda.

Yayasan Belanda paling sering dipilih untuk mendirikan badan amal. Ciri asas yayasan Belanda adalah bahawa ia tidak mempunyai anggota. Pada asasnya, yayasan Belanda hanya perlu mempunyai satu organ: lembaga pengarah. Yayasan Belanda bertujuan untuk mencapai tujuan tertentu seperti yang disebutkan dalam artikel penggabungan. Matlamat ini dapat dicapai dengan mendapatkan sumbangan, menjalankan perniagaan atau memohon geran. Di samping itu, dilarang yayasan untuk mengagihkan keuntungan kepada pengasas, orang-orang yang menjadi sebahagian organnya dan orang lain. Kumpulan terakhir ('orang lain'), bagaimanapun, mungkin menerima pembayaran selagi pembayaran ini dibuat untuk tujuan altruistik atau sosial, yang bermaksud bahawa asas adalah bentuk undang-undang yang sangat sesuai untuk membentuk badan amal. Yayasan mempunyai penderma atau sukarelawan. Pada prinsipnya, orang-orang ini tidak mempunyai hak suara. Selanjutnya, yayasan boleh memiliki harta tak alih, membuat hutang, membuat komitmen dan membuka akaun bank. Yayasan juga boleh menjalankan aktiviti komersial.

Tidak seperti yayasan, persatuan mempunyai ahli, yang bersatu dalam Mesyuarat Agung. Mesyuarat Agung ini mempunyai banyak kuasa, kerana antara lain bertanggungjawab untuk pelantikan dan pemecatan pengarah. Selain itu, artikel penubuhan hanya boleh dipinda oleh Mesyuarat Agung. Persatuan tidak boleh mengagihkan keuntungan di kalangan anggotanya. Sama seperti yayasan, persatuan boleh melakukan tindakan undang-undang seperti membeli harta tanah. Walau bagaimanapun, yang terakhir dilarang sekiranya pergaulan dapat dilihat sebagai persatuan tidak formal.

Di antara asas dan persatuan boleh wujud perbezaan tanggungjawab bakal pengarah.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

RAKAN PENGURUS / PENYELARAS

tom.meevis@lawandmore.nl

Perkhidmatan dari Law & More

Peguam korporat

Setiap syarikat adalah unik. Oleh itu, anda akan menerima nasihat undang-undang yang berkaitan secara langsung untuk syarikat anda.

Sekiranya perkara itu berlaku, kami juga boleh mengadili anda. Hubungi kami untuk syarat.

Kami duduk bersama anda untuk merangka strategi.

Setiap pengusaha harus berurusan dengan undang-undang syarikat. Persiapkan diri anda dengan baik untuk ini.

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Apa yang boleh Law & More lakukan untuk menolong anda?

Law & More berpengalaman dalam membimbing dan membantu mengendalikan yayasan amal Belanda dan antarabangsa atau pelanggan swasta dengan hasrat dan tujuan dermawan.

Kami memberi nasihat untuk mewujudkan, mewujudkan dan mendaftarkan yayasan amal dan bukan keuntungan Belanda. Bantuan kami merangkumi semua aspek cukai, undang-undang, tadbir urus dan urusan penyelesaian sengketa Belanda.

Mentaliti yang tidak masuk akal

Kami menyukai pemikiran kreatif dan melihat di luar aspek undang-undang dalam situasi. Ini semua berkaitan dengan inti masalah dan menyelesaikannya dalam masalah yang ditentukan. Kerana mentaliti dan pengalaman bertahun-tahun, pelanggan kami boleh bergantung pada sokongan undang-undang peribadi dan cekap.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Yayasan Filantropi & Amal kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More