Pada prinsipnya, undang-undang tenaga penting ketika tenaga dibeli, dibekalkan atau dihasilkan. Oleh itu, pembekal tenaga serta syarikat dan individu swasta berperanan dalam hal ini. Law & MorePeguam mengawasi semua perkembangan undang-undang tenaga, termasuk perkembangan baru dalam bidang penjanaan tenaga lestari.

MENCARI UNDANG-UNDANG TENAGA?
DAPATKAN HUBUNGAN DENGAN LAW & MORE

Undang-undang tenaga

Pada prinsipnya, undang-undang tenaga penting ketika tenaga dibeli, dibekalkan atau dihasilkan. Oleh itu, pembekal tenaga serta syarikat dan individu swasta berperanan dalam hal ini. Law & MorePeguam mengawasi semua perkembangan undang-undang tenaga, termasuk perkembangan baru dalam bidang penjanaan tenaga lestari.

Menu cepat

Pakar kami mempunyai orientasi yang luas, kerana mereka menumpukan pada semua bentuk tenaga. Jadi, minyak, gas asli, elektrik, biojisim dan tenaga angin dan suria. Kerana orientasi yang luas ini, pelanggan kami adalah pembekal dan pengeluar serta pengguna, pelabur dan pembekal bahan dan perkhidmatan. Akhirnya, kami juga bekerja di bidang bekalan utiliti ke kawasan perindustrian, meliputi produk seperti wap dan air demineralisasi. Oleh itu, adakah anda memerlukan pakar dalam bidang undang-undang tenaga? Law & More menawarkan perkhidmatan berikut dari Eindhoven dan Amsterdam:

• Membuat kontrak haba dan tenaga;
• Memberi nasihat mengenai pembelian dan penjualan tenaga;
• Memberi nasihat mengenai kepatuhan terhadap perundangan tenaga dan perjanjian tenaga;
• Memberi nasihat berkenaan dengan merangka dasar tenaga lestari;
• Merangka rancangan kecekapan tenaga;
• Memohon izin dan pengecualian;
• Memberi nasihat mengenai perdagangan pelepasan dan perdagangan sijil.

Tom Meevis

Tom Meevis

Menguruskan Rakan Kongsi / Peguambela

 Hubungi +31 (0) 40 369 06 80

Mengapa memilih Law & More?

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat
dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu dari jam 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil
dengan rancangan tindakan yang sesuai

Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

"Saya mahukan
mempunyai peguam yang
sentiasa bersedia untuk saya,
walaupun pada hujung minggu "

Perundangan tenaga baru

Undang-undang tenaga memainkan peranan penting dalam masyarakat masa kini, kerana kita tidak lagi dapat melakukan tanpa elektrik, cahaya dan panas. Sebilangan besar tenaga masih dihasilkan oleh bahan bakar fosil seperti minyak dan gas, tetapi bahan bakar ini buruk bagi alam sekitar dan, di samping itu, mereka habis. Untuk memastikan bahawa kita tidak kehabisan tenaga dan memperbaiki alam sekitar, kita sekarang akan menggunakan sumber tenaga alternatif seperti air, angin, cahaya matahari dan biogas. Sumber tenaga ini adalah masa depan, kerana tidak membahayakan alam sekitar dan juga tidak habis-habisnya.

Kepakaran kami dalam undang-undang tenaga

Imej tenaga Zonne

Tenaga solar

Kami memberi tumpuan kepada undang-undang tenaga yang memfokuskan pada tenaga angin dan solar

Undang-undang alam sekitar

Undang-undang alam sekitar

Kedua-dua undang-undang Belanda dan Eropah berlaku untuk undang-undang alam sekitar. Biarkan kami memaklumkan dan memberi nasihat kepada anda

Emmisierechten / emmisiehandel gambar

Hak pelepasan / perdagangan pelepasan

Adakah anda mencari pakar dalam perdagangan pelepasan? Kami gembira dapat membantu anda lebih jauh!

Imej yang bertenaga

Pengeluar tenaga

Adakah anda berurusan dengan tenaga tunggal? Pakar kami dengan senang hati membantu anda

Untuk memastikan bahawa dasar tenaga dan iklim yang tahan di masa depan dilaksanakan, Belanda telah membuat Perjanjian Tenaga untuk Pertumbuhan Berkelanjutan. Tujuan perjanjian ini adalah agar Belanda menjalankan sepenuhnya tenaga lestari menjelang 2050. Perjanjian Tenaga mengandungi pelbagai objektif untuk syarikat yang memerlukan mereka menjimatkan tenaga. Di samping itu, pemerintah Belanda telah mengadakan perjanjian jangka panjang dengan sejumlah besar sektor untuk memantau peningkatan kecekapan tenaga. Syarikat-syarikat yang menjadi sebahagian daripada perjanjian ini akan mempunyai beberapa kelebihan: mereka akan mendapat keuntungan daripada penjimatan kos, pelbagai inovasi proses dan imej yang mampan. Tetapi ada juga beberapa kewajiban yang berkaitan dengan perjanjian bertahun-tahun. Perjanjian ini rumit dan sejumlah besar peraturan dibuat. Adakah syarikat anda juga terpengaruh dengan peraturan baru? Sokongan undang-undang yang betul adalah penting, supaya anda tahu di mana anda berada. Sila hubungi Law & More dan kami akan dengan senang hati membantu anda.

energierecht-gambar-baru

Perundangan dalam bidang pembekal tenaga

Adakah anda harus berurusan dengan pembelian atau penjualan tenaga? Kemudian anda tahu bahawa anda boleh membeli elektrik di kaunter dan melalui bursa saham. Oleh kerana dengan kaedah over-the-counter salah satu pihak boleh muflis, sokongan undang-undang sangat penting. Juga penting bahawa perjanjian yang jelas dibuat agar pihak lain memenuhi kewajibannya dan pembekal tidak mengalami kerugian. Law & More menawarkan sokongan dalam aktiviti ini agar anda tidak menghadapi kejutan.

Dalam banyak kes, bekalan elektrik dan gas berlaku melalui rangkaian elektrik atau gas. Orang atau syarikat yang membekalkan tenaga kepada pengguna lain wajib melantik operator rangkaian. Namun, ada pengecualian untuk peraturan ini: jika, misalnya, Anda menggunakan sistem pengedaran tertutup atau saluran langsung, kewajiban untuk melantik operator rangkaian tidak berlaku. Sistem pengedaran tertutup adalah rangkaian perniagaan yang terhad secara geografi dan hanya dapat mempunyai sejumlah pelanggan. Pemilik sistem pengedaran tertutup boleh memohon pengecualian dari kewajiban untuk menunjuk operator rangkaian. Garis langsung wujud apabila saluran elektrik atau saluran paip gas menghubungkan pengeluar tenaga secara langsung dengan pengguna tenaga. Talian langsung bukan merupakan sebahagian daripada rangkaian, jadi tidak ada kewajiban untuk melantik operator rangkaian dalam hal ini.

Sekiranya anda merupakan sebahagian daripada pembekal tenaga, penting bagi anda untuk menentukan sama ada terdapat sistem pengedaran tertutup atau talian langsung. Ini kerana hak dan kewajiban yang berbeza memainkan peranan dalam kedua-dua bentuk penawaran. Walau bagaimanapun, ada aspek lain yang perlu anda ambil kira. Sebagai contoh, pembekal tenaga mungkin memerlukan lesen untuk membekalkan gas dan elektrik kepada pengguna kecil. Di samping itu, pembekal tenaga juga mesti mengambil kira peraturan dari Heat Act, yang seterusnya mempengaruhi kesimpulan kontrak panas.

Adakah anda mempunyai pertanyaan atau ketidakpastian mengenai undang-undang tenaga untuk pembekal tenaga? Kemudian hubungi pakar dari Law & More. Kami menawarkan sokongan undang-undang kepada syarikat dan pengguna yang berurusan dengan gas dan elektrik. Sama ada anda memohon lesen, membuat kontrak tenaga atau mengambil bahagian dalam pameran perdagangan tenaga, pakar kami sedia membantu anda.

Perdagangan pelepasan dan perdagangan sijil

Sebagai syarikat, adakah anda harus berurusan dengan perdagangan pelepasan atau perdagangan sijil? Anda harus mengira berapa banyak CO2 yang anda keluarkan setiap tahun, sehingga anda mendapat jumlah hak pelepasan yang sesuai. Sekiranya anda mengeluarkan lebih banyak, kerana pembelian produk anda telah meningkat, anda akan memerlukan hak pelepasan tambahan. Sekiranya anda memerlukan lebih banyak elektrik, anda boleh menyertai perdagangan sijil. Dalam kedua-dua kes, Law & MorePeguam akan sangat berguna untuk anda. Pakar kami memberi tumpuan kepada perdagangan pelepasan dan perdagangan sijil dan tahu bagaimana menolong anda sekiranya anda mengalami masalah dengan ini. Oleh itu, adakah anda mempunyai pertanyaan mengenai hak pelepasan? Adakah anda ingin memohon izin pelepasan? Atau adakah anda memerlukan nasihat mengenai perdagangan pelepasan atau perdagangan sijil? Sila hubungi peguam di Law & More.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 stuur een e-mail naar:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.