ADAKAH ANDA BERBANGKIT DENGAN PERBINCANGAN DI NEGERI? HUBUNGI LAW & MORE

Perkhidmatan ekspatriat

Semasa tinggal dan bekerja di Belanda, anda sebagai ekspatriat dapat menemui beberapa masalah undang-undang. Bagaimanapun, undang-undang Belanda adalah kompleks dan merangkumi pelbagai bidang kuasa yang sering berkontrak atau bersilang. Sebagai contoh, untuk ekspatriat, pelbagai persoalan undang-undang mungkin timbul dalam bidang:

• Undang-undang kontrak. Bilakah tuan tanah, misalnya, boleh menghentikan pajakan anda atau anda menamatkan perjanjian pembelian sebagai pembeli? Syarat (tambahan) mana yang dihubungkan dengan kontrak ekspatriat anda dan apa maksudnya?
• Undang-undang pekerjaan. Bagaimana jika anda harus menghadapi penyakit? Sebagai ekspatriat, adakah anda berhak mendapat pembayaran pesangon atau faedah pengangguran? Adakah perlindungan pemecatan Belanda berlaku dalam kes anda ketika Anda menghadapi pemecatan?
• Undang-undang tanggungjawab. Siapa yang bertanggungjawab sekiranya perjanjian tertentu dilanggar? Siapa yang boleh anda pertanggungjawabkan apabila berlaku kemalangan (berkaitan dengan pekerjaan)? Dan adakah anda bertanggungjawab secara peribadi sekiranya orang lain mengalami kerosakan akibat tindakan anda?
• Undang-undang imigresen. Adakah anda memerlukan permit kediaman untuk tinggal atau bekerja di Belanda? Dan jika demikian, syarat apa yang perlu anda penuhi? Dan apa akibatnya pengangguran bagi permit kediaman anda atau tidak?

Tom Meevis

Menguruskan Rakan Kongsi / Peguambela

"Saya mahu mempunyai pengacara yang selalu bersedia untuk saya, walaupun pada hujung minggu"

Apa sahaja persoalan undang-undang atau bidang kuasa yang anda hadapi, penting bagi anda untuk mengetahui kedudukan undang-undang anda. Lagipun, anda tidak mahu menghadapi kejutan (selepas itu). Law & More mempunyai pasukan peguam multibahasa yang berdedikasi yang pakar dalam undang-undang kontrak, undang-undang tanggungjawab, undang-undang buruh dan imigresen dan dapat memberitahu anda mengenai kedudukan undang-undang anda. Selain itu, mereka dapat membantu anda membuat dan memeriksa kontrak atau memohon izin tinggal anda. Adakah anda mencari bidang kuasa lain? Kemudian lihat halaman kepakaran kami, yang menyenaraikan semua bidang kuasa kami.

Adakah anda menghadapi pertikaian di Belanda? Begitu juga Law & More ada untuk anda. Ketika pihak-pihak berada dalam situasi konflik, pergi ke pengadilan adalah langkah yang biasa dan sering cepat. Walau bagaimanapun, proses undang-undang tidak selalu menawarkan penyelesaian terbaik dan konflik antara pihak dapat diselesaikan dengan lebih baik dan lebih efisien dengan cara lain, misalnya melalui pengantaraan. Peguam kami membantu anda dari peringkat awal hingga peringkat akhir pertikaian. Dengan melakukannya, mereka membuat anggaran yang tepat mengenai risiko dan peluang terlebih dahulu. Dalam kedua-dua kes, Law & MorePeguam kemudian mendasarkan pekerjaan mereka pada strategi yang telah ditentukan yang telah ditentukan bersama anda.

Adakah anda mempunyai masalah undang-undang di Belanda, dan adakah anda ingin menyelesaikannya? Sila hubungi Law & More. Di mana kebanyakan peguam hanya menawarkan pengetahuan undang-undang dan pandangan kritis, Law & MorePeguam menawarkan sesuatu yang tambahan. Sebagai tambahan kepada pengetahuan kami mengenai undang-undang Belanda (prosedural), kami memiliki pengalaman antarabangsa yang luas. Pejabat kami tidak hanya bersifat antarabangsa sehubungan dengan ruang lingkup dan sifat perkhidmatannya, tetapi juga berkaitan dengan berbagai pelanggan lokal dan internasional yang maju. Itulah sebabnya kami di Law & More memahami cabaran yang dihadapi oleh ekspatriat dan dapat menolong anda dengan sebaik mungkin melalui pendekatan praktikal dan peribadi.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven? Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 (0) 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel: mr. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nlmr. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl