MEMERLUKAN PEGUAM ICT?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Peguam ICT

Hasil daripada penemuan internet, banyak persoalan undang-undang telah timbul.

Menu cepat

Ini diikuti dengan pemasangan undang-undang ICT. Undang-undang ICT mempunyai banyak hubungan dengan bidang undang-undang lain, seperti undang-undang kontrak, undang-undang privasi dan undang-undang harta intelek. Dalam semua bidang hukum ini, pertanyaan mengenai hukum ICT dapat muncul. Soalan-soalan ini boleh menjadi berikut: 'adakah mungkin untuk mengembalikan sesuatu yang telah saya beli di internet?', 'Apa hak saya ketika menggunakan internet dan bagaimana hak-hak ini dijaga?' dan 'adakah kandungan dalam talian saya dilindungi di bawah undang-undang hak cipta?' Walau bagaimanapun, undang-undang ICT itu sendiri juga dapat dibahagikan kepada bidang undang-undang ICT tertentu, seperti undang-undang perisian, undang-undang keselamatan dan e-dagang.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

RAKAN PENGURUS / PENYELARAS

tom.meevis@lawandmore.nl

Firma guaman masuk Eindhoven and Amsterdam

Peguam korporat

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Pasukan Law & More mempunyai pengetahuan yang jelas mengenai undang-undang ICT dan mengenai bidang undang-undang yang berkaitan dengan undang-undang ICT. Oleh itu, peguam kami boleh memberi anda nasihat mengenai subjek berikut:

  • Undang-undang keselamatan;
  • SaaS dan Awan;
  • Kontrak IT;
  • Pengaturan kesinambungan dan escrow;
  • Undang-undang Kedai Web;
  • Lokasi bersama hosting;
  • Undang-undang perisian;
  • Perisian sumber terbuka;
  • Perisian Industri.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Pentadbiran kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Undang-undang Keselamatan

Undang-undang Keamanan adalah bidang hukum yang berkaitan dengan perlindungan informasi. Topik yang tidak biasa dalam bidang hukum ini meliputi virus komputer, pencerobohan komputer, penggodaman dan pemintasan data. Untuk memastikan maklumat sensitif dan rahsia selamat, terdapat banyak kemungkinan langkah-langkah. Sebagai contoh, syarikat sendiri sering menggunakan langkah bukan undang-undang berdasarkan analisis risiko. Walau bagaimanapun, perlindungan ini juga mempunyai asas undang-undang. Bagaimanapun, undang-undang inilah yang menentukan seberapa ketat langkah keselamatan ini.

Apabila memikirkan langkah-langkah perundangan, seseorang juga dapat memikirkan 'Wet bescherming persoonsgegevens' (Akta Perlindungan Data Peribadi). Undang-undang Perlindungan Data Peribadi menyatakan bahawa mesti jelas langkah-langkah apa yang telah diambil untuk melindungi data peribadi daripada kehilangan atau pemprosesan yang tidak sah. Ini mungkin merangkumi sambungan yang disulitkan antara pelayan dan pelawat: sambungan SSL. Kata laluan juga merupakan sebahagian daripada keselamatan tersebut.

Selain Akta Perlindungan Data Peribadi, tindakan tertentu juga dikriminalisasi. Peretasan boleh dihukum berdasarkan artikel 128ab Kanun Jenayah Belanda.

Untuk melindungi maklumat anda, penting untuk mengetahui bagaimana keselamatan maklumat berfungsi dan bagaimana melindungi data anda dan orang lain dengan cara yang paling selamat. Law & More boleh menasihati anda mengenai aspek undang-undang keselamatan maklumat.

SAAS & AwanSAAS & Awan

Perisian sebagai Perkhidmatan, atau SaaS, adalah perisian yang ditawarkan sebagai perkhidmatan. Untuk perkhidmatan sedemikian, pengguna tidak perlu membeli perisian tersebut, tetapi dapat mengakses SaaS melalui internet. Kelebihan perkhidmatan SaaS adalah bahawa kos untuk pengguna agak rendah.

Perkhidmatan SaaS seperti Dropbox adalah perkhidmatan awan. Perkhidmatan cloud adalah rangkaian di mana maklumat disimpan di Cloud. Pengguna bukan pemilik Cloud dan dengan itu tidak bertanggungjawab untuk penyelenggaraannya. Penyedia Awan bertanggungjawab untuk Awan. Perkhidmatan cloud juga terikat dengan peraturan tertentu, yang terutama adalah peraturan yang berkaitan dengan privasi.

Law & More boleh memberi nasihat mengenai perkhidmatan SaaS dan cloud anda. Peguam kami mempunyai pengetahuan dan pengalaman dalam bidang undang-undang ini, sebagai hasilnya mereka dapat membantu anda dalam semua pertanyaan anda.

Kontrak IT

Sebagai hasil dari dunia digital kita, banyak syarikat telah bergantung pada fungsi teknologi maklumat yang betul. Oleh kerana perkembangan ini, menjadi lebih penting untuk mengatur perkara-perkara IT tertentu dengan baik. Sebagai contoh, untuk pembelian perkakasan atau lesen perisian, kontrak IT harus dibuat.

Kontrak IT, seperti namanya, tidak kurang dari kontrak "biasa" seperti syarat pembelian umum, pernyataan privasi, kontrak pekerjaan, perjanjian perisian, perjanjian SaaS, perjanjian Cloud dan perjanjian escrow. Dalam kontrak seperti itu, perjanjian dibuat mengenai, misalnya, harga, jaminan atau liabiliti berkenaan dengan barang atau perkhidmatan.

Mungkin ada masalah ketika merangka atau mematuhi kontrak IT. Di sana, misalnya, terdapat ketidakpastian mengenai apa yang harus disampaikan atau di bawah syarat-syarat tertentu. Oleh itu, penting bahawa pengaturan yang jelas dibuat dan pengaturan ini didokumentasikan dalam perjanjian.

Law & More boleh memberi nasihat kepada anda mengenai semua kontrak IT anda. Kami akan menilai keadaan anda dan dapat menyusun kontrak kualiti kualiti khusus untuk memenuhi keperluan anda.

Skema KesinambunganSkema Kesinambungan & Escrow

Bagi pengguna teknologi maklumat, penting bagi mereka untuk memastikan bahawa perisian dan data mereka dapat terus digunakan. Skema kesinambungan dapat memberikan penyelesaian. Skema kesinambungan seperti ini akan diselesaikan dengan kerjasama penyedia perkhidmatan IT. Ini bermaksud bahawa, Sekiranya berlaku kebankrapan, perkhidmatan IT dapat diteruskan.

Untuk tujuan mewujudkan skema kesinambungan, perlu melihat jenis perkhidmatan IT. Kadang-kadang skema eskrow kod sumber akan mencukupi, sementara dalam kes lain perlu membuat pengaturan tambahan. Sekiranya kesinambungan Cloud misalnya, perlu diingat baik pembekal dan penyedia hosting.

Skema kesinambungan sangat penting untuk mengekalkan data anda. Law & More boleh menasihati anda mengenai skema kesinambungan. Kami dapat membantu anda menyusun skema sedemikian untuk mengamankan perisian dan data anda.

Undang-undang Kedai Web

Kedai web berurusan dengan sebilangan besar kerangka undang-undang yang perlu dipatuhi. Pembelian jarak jauh, hak pengguna, undang-undang kuki, arahan Eropah dan banyak lagi adalah aspek undang-undang yang akan dihadapi oleh sebuah kedai web. Istilah 'undang-undang kedai web' menyediakan istilah yang merangkumi semua ini.

Oleh kerana banyak peraturan, kemungkinan anda pada suatu ketika “tidak dapat melihat kayu untuk pohon”. Adakah saya mesti menggunakan terma dan syarat? Bagaimana penarikan balik oleh pelanggan berfungsi? Maklumat apa yang harus saya berikan di laman web saya? Peraturan apa yang ada mengenai pembayaran? Bagaimana dengan undang-undang kuki? Apa yang harus saya lakukan dengan data peribadi yang saya perolehi melalui kedai web saya? Ini adalah pilihan pertanyaan yang dapat dihadapi oleh pemilik kedai web.

Penting untuk mengatur perkara-perkara ini dengan betul. Jika tidak, anda boleh mengambil risiko denda. Denda ini boleh mencapai tahap tinggi dan boleh memberi kesan kepada syarikat anda. Oleh itu, dengan mengetahui maklumat mengenai perkara ini akan mengurangkan risiko anda.

Law & More boleh memberi nasihat mengenai kepatuhan anda terhadap undang-undang yang berkaitan. Selain itu, kami dapat membantu anda menyusun dokumen undang-undang yang berkaitan dengan kedai web anda.

Hosting & KolokasiHosting & Kolokasi

Apabila seseorang menghoskan atau ingin menghoskan laman web, seseorang harus ingat peruntukan undang-undang yang berlaku. Semasa mengehoskan laman web, data akan disimpan dan kadangkala diteruskan. Oleh itu, penting untuk mengetahui bagaimana anda perlu memperlakukan data ini terhadap pelanggan anda, tetapi juga kepada pihak ketiga.

Anda harus mempunyai syarat yang jelas berkenaan dengan hosting anda dan aspek perundangannya. Penting agar pelanggan mengetahui apa yang berlaku dengan data mereka. Pelanggan merasa penting bahawa data mereka dilindungi dengan teliti. Juga penting untuk mengetahui siapa yang bertanggungjawab apabila peraturan data dilanggar.

Adakah anda diminta untuk melindungi privasi pelanggan anda? Adakah anda perlu memberikan maklumat hubungan jika ini diminta oleh polis? Adakah anda bertanggungjawab untuk perlindungan data dan pelanggaran data? Peguam kami dapat menjawab semua ini dan semua soalan anda yang lain. Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi salah seorang pengacara Law & More.

Undang-undang Perisian

Pada masa kini, adalah mustahil untuk hidup di dunia tanpa perisian. Undang-undang perisian penting untuk kedua-dua pembangun perisian dan pengguna perisian.

'Auteurswet' (Akta Hak Cipta) menentukan siapa yang memiliki perisian tertentu. Dalam praktiknya, bagaimanapun, tidak selalu jelas siapa yang memiliki perisian dan dengan itu memiliki hak cipta. Pembangun perisian yang menjual produk mereka, sering kali ingin menyimpan hak cipta mereka. Ini menghadkan kemungkinan pengguna perisian menukar perisian. Ia menjadi lebih rumit apabila pengguna ingin mengembangkan (memiliki) perisian. Siapakah yang akan mendapat hak cipta?

Untuk mengehadkan risiko anda, penting untuk memutuskan terlebih dahulu siapa yang akan mendapat hak cipta. Law & More boleh memberi nasihat mengenai undang-undang perisian dan dapat menjawab soalan anda mengenai bidang undang-undang ini.

Perisian Sumber Terbuka

Sekiranya perisian sumber terbuka, pengguna menerima kod sumber perisian semasa membeli lesen. Ini mempunyai kelebihan bahawa pengguna dapat menyesuaikan dan memperbaiki perisian sehingga perisian terus dikembangkan. Secara teori, ini tentu saja bermanfaat dan cukup praktikal: sesiapa sahaja yang mempunyai pengetahuan tentang kod boleh mengedit perisian sumber terbuka.

Namun, dalam praktiknya, sangat penting untuk menetapkan peraturan tertentu untuk penggunaan perisian sumber terbuka, untuk mengatur dan memperjelas penggunaan perisian sumber terbuka. Ini lebih penting lagi kerana hanya ada sedikit pengawasan, sementara banyak tuntutan dikemukakan untuk pelanggaran lesen perisian sumber terbuka.

Law & More boleh menasihati anda mengenai perisian sumber terbuka. Adakah anda akan tetap menjadi pemilik perisian yang anda kembangkan semasa anda menggunakan perisian sumber terbuka? Terma dan syarat mana yang boleh anda tetapkan untuk penggunaan lesen? Bagaimana anda boleh mengemukakan tuntutan apabila lesen anda telah dilanggar? Ini adalah soalan yang dapat dijawab oleh salah seorang pengacara kami.

Perisian Perindustrian

Perisian tidak hanya digunakan di pejabat, tetapi juga di industri. Produk dan mesin dilengkapi atau dikembangkan dengan perisian. Perisian tertanam ini ditulis untuk mengawal mesin atau produk. Contoh perisian jenis ini boleh didapati di mesin, lampu isyarat dan kereta.

Sama seperti penting untuk perisian 'normal', undang-undang perisian (perindustrian) juga penting untuk perisian industri dan menyediakan peraturan penting untuk kedua-dua pembangun perisian dan pengguna perisian. Industri perisian industri menerima banyak pelaburan, yang menjadikannya penting untuk melindungi hak cipta yang berkaitan.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More