MEMERLUKAN PEGUAM JENAYAH?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Undang-Undang Jenayah

Undang-undang jenayah bermaksud mahkamah jenayah akan mempertimbangkan sama ada seseorang telah melakukan kesalahan jenayah dan hukuman harus dikenakan. Suspek hanya boleh disabitkan atas kesalahan jenayah. Ini boleh menjadi salah laku, kesalahan kecil seperti memandu melalui lampu merah atau jenayah. Kesalahan adalah kesalahan yang lebih serius seperti serangan atau penipuan.

Terdapat banyak situasi di mana undang-undang jenayah memainkan peranan. Oleh itu, ada kemungkinan anda akan bersentuhan dengannya secara kebetulan atau secara tidak sengaja. Sebagai contoh, anda mungkin tidak menyedarinya selepas pesta yang menyenangkan, tetapi pergi ke belakang dengan hanya satu minuman terlalu banyak dan dihentikan selepas pemeriksaan alkohol. Dalam kes itu, anda boleh mengharapkan denda atau saman pada keset anda. Satu lagi situasi biasa ialah beg penumpang, disebabkan kejahilan atau ketidakpedulian, mengandungi barang terlarang yang diambil dari hari cuti atau barangan atau wang yang telah diisytiharkan secara salah. Tanpa mengira sebabnya, akibat daripada perbuatan ini boleh menjadi serius dan denda jenayah boleh setinggi EUR 8,200. Law & More mempunyai pelbagai kepakaran:

  • Mangsa
  • Fitnah dan fitnah
  • Undang-undang Jenayah Lalu Lintas
  • Penipuan barangan dan identiti
  • Penipuan internet
  • Undang-undang Jenayah Korporat
  • Ganja/dadah

Aylin Selamet.

Aylin Selamet.

PEGUAM

aylin.selamet@lawandmore.nl

Kepakaran peguam undang-undang jenayah dari Law & More

Undang-undang jenayah lalu lintas

Undang-undang jenayah lalu lintas

Adakah anda dituduh memandu di bawah pengaruh alkohol atau dadah? Minta bantuan undang-undang kami.

Penipuan

Penipuan

Adakah anda dituduh melakukan penipuan?
Kami boleh menasihati anda.

imej undang-undang jenayah korporat

Undang-undang jenayah korporat

Adakah anda menghadapi risiko masalah undang-undang jenayah korporat?
Kami boleh membantu anda.

Penipuan

Penipuan

Adakah anda telah ditipu?
Mulakan prosiding undang-undang.

“Kerja yang cekap menjadikannya mampu milik untuk syarikat kecil saya. Saya akan sangat mengesyorkan Law & More kepada mana-mana syarikat di Belanda”

Bagaimanakah kes undang-undang jenayah am diteruskan?

Setiap kes adalah unik. Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut atau mempunyai soalan tentang kes anda sendiri, anda boleh menghubungi pada bila-bila masa Law & More melalui telefon atau e-mel. Untuk memberi anda gambaran tentang undang-undang jenayah, kami menerangkan di bawah cara kes jenayah am berjalan.

Langkah 1 – hubungi kami

Jika anda ditangkap oleh polis, anda akan dibawa ke balai polis. Polis boleh menahan anda sehingga 6 jam untuk disoal siasat di balai polis, tidak mengira masa antara 00:00 dan 09:00. Adalah bijak untuk menggunakan peguam kerana polis akan bertanyakan soalan kepada anda untuk mengumpul bukti terhadap anda. Anda boleh melantik peguam secara percuma, tetapi anda juga boleh memilih peguam pakar seperti peguam dari Law & More.

Langkah 2 – penyiasatan awal

Siasatan awal bermula pada masa soal siasat. Dalam fasa ini, anda perlu berurusan dengan polis dan Pejabat Pendakwa Raya (OM), yang akan menyiasat sama ada anda telah melakukan kesalahan itu sebagai suspek. Jika, semasa atau selepas soal siasat, nampaknya 6 jam itu tidak mencukupi untuk membuktikan fakta, Pendakwa Raya – penolong pendakwa raya – boleh memutuskan untuk menahan anda untuk tempoh masa yang lebih lama untuk siasatan lanjut. Anda tidak boleh ditahan lagi untuk kesalahan kecil yang tiada penahanan sementara.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Jenayah kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Langkah 3 – saman

Jika pendakwa raya percaya bahawa kes anda perlu dibawa ke mahkamah, anda akan menerima saman daripada Pejabat Pendakwa Raya. Saman itu menyatakan untuk kesalahan mana anda akan didakwa dan di mana dan bila hakim akan mendengar kes itu. Selain itu, saman tersebut menyatakan jenis hakim yang akan memutuskan kes tersebut. Ini mungkin hakim cantonal bagi kesalahan (kesalahan kecil), hakim polis (untuk kesalahan yang boleh dihukum dengan hukuman penjara tidak lebih daripada satu tahun), dewan berbilang hakim (kesalahan yang lebih serius didengar oleh tiga hakim) atau hakim ekonomi (untuk kesalahan ekonomi). Anda boleh membantah saman itu jika anda berpendapat bahawa anda telah disaman secara salah. Anda boleh melakukan ini dalam masa 8 hari selepas saman disampaikan kepada anda (anda telah menerima saman secara rasmi). Adalah penting untuk menggunakan peguam untuk ini.

Langkah 4 – sesi

Perbicaraan berlaku dalam setiap kes jenayah. Jika ia adalah kes besar, perbicaraan pertama adalah perbicaraan pro forma. Kes itu tidak akan diuruskan secara substantif, tetapi perkara yang masih ingin disiasat oleh Pendakwa Raya atau peguam anda akan diperiksa. Dalam kes yang lebih kecil selalunya terdapat hanya satu pendengaran. Anda tidak diwajibkan untuk hadir ke perbicaraan, tetapi anda sentiasa mempunyai hak untuk berbuat demikian. Jika anda tidak hadir ke perbicaraan, anda boleh memberi kuasa kepada peguam anda untuk membela anda. Jika anda tidak menjawab sama sekali kepada saman dan tidak memberi kuasa peguam anda untuk membela anda, maka ia adalah kes tidak hadir. Kemudian perbicaraan dan kes akan dikendalikan tanpa kehadiran anda. Walau bagaimanapun, hakim boleh mewajibkan anda untuk menghadiri perbicaraan.

Langkah 5 – penghakiman

Apabila hakim memerintah bergantung pada jenis kes dan jenis hakim yang mendengar kes anda. Hakim kantonal dan hakim polis sering melafazkan hukuman secara lisan dengan segera. Untuk jenayah yang lebih besar selalunya terdapat lebih banyak hakim dan anda akan menerima keputusan – keputusannya – dalam masa 2 minggu selepas perbicaraan.

Langkah 6 – Rayuan

Jika anda tidak bersetuju dengan keputusan hakim, anda boleh merayu kepada mahkamah rayuan.

Suspek kesalahan jenayah?
Ini adalah bagaimana anda boleh menyaman seseorang untuk libel atau fitnah

strafrecht-image

Proses jenayah bermula dengan melaporkan jenayah kepada polis. Jika polis dan Pendakwa Raya mengesyaki anda telah melakukan kesalahan, anda adalah suspek. Walau bagaimanapun, mungkin dalam kes anda mendakwa tidak melakukan kesalahan itu, keadaan yang dinyatakan di atas agak berbeza. Apa yang boleh anda lakukan kemudian?

Pertama sekali, adalah penting untuk diingat bahawa suspek tidak bersalah sehingga dibuktikan bersalah. Anda hanya bersalah atas kesalahan jenayah jika mahkamah jenayah mengisytiharkan anda sedemikian dalam penghakiman atau pendakwa raya dalam perintah jenayah. Anda boleh membuat rayuan terhadap perkara ini secara kasasi. Hakikat bahawa anda adalah suspek tidak bermakna anda juga adalah pelakunya. Selain itu, anda boleh menuduh orang yang menuduh anda melakukan kesalahan, contohnya jika anda dituduh merogol mangsa yang didakwa, melakukan fitnah. Ini bermakna seseorang menuduh anda dengan fakta yang tidak benar dan merosakkan reputasi anda atau anda sengaja difitnah. Ini adalah satu kesalahan jenayah. Rujuk Law & More untuk maklumat lanjut tentang menyaman fitnah dan fitnah. Kami dengan senang hati akan membantu anda.

Mengapa memilih peguam jenayah daripada Law & More?

Peguam jenayah daripada Law & More menawarkan nasihat undang-undang kepada anda sepanjang keseluruhan proses jenayah. Kami tahu bahawa prosiding jenayah adalah memberi tekanan dan oleh itu melampirkan nilai tambahan kepada ketersediaan kami yang mencukupi dan segera. Peguam jenayah yang baik adalah mahal, itulah sebabnya Law & More menganggap penting untuk mengekalkan nisbah harga/kualiti yang baik. Kami mengendalikan kes anda dengan berhati-hati dan berintegriti. Jika anda ingin menghubungi kami, sila hantar e-mel ke info@lawandmore.nl atau hubungi +31 40 369 06 80.

FAQ

Peguam jenayah ialah peguam yang pakar dalam litigasi jenayah. Anda memerlukan peguam jenayah jika anda disyaki melakukan kesalahan jenayah. Kesalahan jenayah adalah pelanggaran undang-undang atau jenayah, yang boleh mengakibatkan sekatan seperti denda, khidmat masyarakat atau penjara.
Seorang peguam jenayah membantu anda dalam proses jenayah. Jika anda disyaki melakukan kesalahan jenayah, biasanya salah laku atau jenayah yang serius, kerajaan – Pendakwa Raya – akan memulakan siasatan jenayah. Jika Pendakwa Raya memutuskan untuk mendakwa anda, anda perlu hadir ke mahkamah. Peguam jenayah kami akan membantu anda sepanjang keseluruhan proses jenayah. Mereka melindungi kepentingan anda semasa siasatan polis dan mempertahankan kepentingan anda di mahkamah.
Sebelum anda disoal siasat oleh polis buat kali pertama, anda akan diberi peluang untuk menghubungi peguam. Anda kemudiannya akan ditugaskan sebagai peguam secara percuma. Anda juga boleh memilih peguam yang tidak dibayar oleh kerajaan, seperti peguam di Law & More. Kami menyokong pendekatan peribadi dan mengendalikan kes anda dengan sewajarnya. Kos berbeza antara EUR 195 dan EUR 275, tidak termasuk VAT, sejam, bergantung pada kerumitan kes.

Berunding dengan peguam jenayah tidak wajib, tetapi ia wajar. Adalah dinasihatkan untuk menghubungi peguam jenayah dengan segera jika anda telah berhubung dengan polis. Ini kerana anda mempunyai hak untuk mendapatkan bantuan daripada peguam jenayah. Polis akan bertanyakan soalan kepada anda untuk mengumpul bukti terhadap anda. Oleh itu, anda harus tahu bahawa anda tidak diwajibkan untuk menjawab soalan polis dan adalah bijak untuk segera menghubungi peguam jenayah yang mewakili anda.

Adakah anda, sebagai contoh, telah kehilangan lesen memandu anda dan adakah anda mahu peguam yang pakar dalam undang-undang jenayah trafik? Atau adakah anda telah ditangkap kerana memiliki senjata, keganasan, penipuan, serangan, pengubahan wang haram, pemalsuan atau penyelewengan, maka anda boleh datang ke Law & More. Kami juga boleh membantu anda dalam kes dadah, seperti memiliki hem, ganja atau kokain.

Anda telah ditangkap apabila polis membawa anda ke balai polis untuk disoal siasat. Tidak wajib melibatkan peguam jenayah jika anda telah ditangkap, tetapi adalah bijak untuk berbuat demikian. Ini kerana anda mempunyai hak untuk mendapatkan bantuan daripada peguam jenayah. Peguam di Law & More boleh membantu anda semasa soal siasat dan sebarang prosiding jenayah berikutnya.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More