DI PERLUKAN PEGAWAI KORPORAT?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Komunikasi yang baik dan pantas

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Undang-undang Korporat

Sebagai usahawan, anda mesti banyak melakukan. Ini sudah bermula dengan penubuhan syarikat anda: bagaimana anda akan menubuhkan syarikat anda, dan bentuk undang-undang mana yang sesuai? Pertimbangan mesti diberikan untuk berkongsi hak milik, tanggungjawab dan membuat keputusan. Kontrak yang betul juga mesti dibuat. Adakah anda sudah mempunyai syarikat yang mapan? Dalam kes itu juga, anda pasti akan berurusan dengan undang-undang korporat. Bagaimanapun, aspek undang-undang selalu memainkan peranan penting dalam syarikat. Banyak yang boleh berubah dalam syarikat anda selama ini. Sebagai contoh, keadaan untuk atau di dalam syarikat anda mungkin memerlukan bentuk undang-undang yang berbeza untuk syarikat anda. Di samping itu, anda mungkin perlu menangani pertikaian antara pemegang saham atau rakan kongsi dalam syarikat anda. Di samping itu, penggabungan atau pengambilalihan dengan syarikat lain juga berlaku secara berkala. Bentuk undang-undang mana yang anda pilih dan bagaimana cara terbaik untuk menyelesaikan pertikaian di tingkat undang-undang? Sebagai contoh, perlukah kontrak ditamatkan atau kontrak baru disimpulkan?

Menu Pantas

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

PEGUAM

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Peguam korporat kami bersedia untuk anda

Law and More

Setiap syarikat adalah unik. Oleh itu, anda akan menerima nasihat undang-undang yang berkaitan secara langsung untuk syarikat anda.

Law and More

Notis ingkar

Sekiranya perkara itu berlaku, kami juga boleh mengadili anda. Hubungi kami untuk syarat.

Law and More

Kesungguhan

Kami duduk bersama anda untuk merangka strategi.

Law and More

Perjanjian pemegang saham

Adakah anda ingin membuat peraturan berasingan untuk pemegang saham anda sebagai tambahan kepada artikel persatuan anda? Minta kami bantuan undang-undang.

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Dengan semua soalan anda dalam bidang undang-undang korporat, anda telah sampai ke tempat yang tepat dengan peguam korporat dari Law & More. Pada Law & More kami memahami bahawa sebagai seorang usahawan anda ingin terlibat dalam keusahawanan dan mengembangkan idea dan bukan dengan masalah undang-undang. Seorang peguam korporat dari Law & More dapat menguruskan urusan undang-undang dalam syarikat anda, sehingga anda dapat menumpukan perhatian pada perkara yang anda gemari: menjalankan perniagaan anda sendiri. Law & MorePeguam adalah pakar dalam bidang undang-undang korporat dan dapat memberi anda nasihat undang-undang dari saat penubuhan hingga saat pembubaran syarikat anda. Kami menerjemahkan undang-undang menjadi praktikal, supaya anda benar-benar mendapat manfaat daripada nasihat kami. Sekiranya perlu, peguam kami juga dengan senang hati akan membantu anda dan syarikat anda dalam sebarang proses. Pendek kata, Law & More dapat membantu anda secara sah dengan perkara-perkara berikut:

 • penubuhan syarikat;
 • pembiayaan;
 • kerjasama antara syarikat;
 • penggabungan dan pengambilalihan;
 • berunding dan membicarakan pertikaian antara pemegang saham dan/atau rakan kongsi.

Adakah anda terlibat dengan undang-undang korporat? Tolonglah hubungan Law & More, peguam kami dengan senang hati akan membantu anda!

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Korporat kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Pelan langkah demi langkah untuk peguam undang-undang korporat

Peguam undang-undang korporat di Law & More gunakan kaedah berikut:

Ingin tahu tentang apa Law & More boleh buat untuk anda dan syarikat anda? Sila hubungi Law & More. Anda boleh berkenalan dan mengemukakan pertanyaan anda kepada peguam kami melalui telefon atau e-mel. Sekiranya dikehendaki, mereka akan menjadualkan janji temu untuk anda di Law & More pejabat.

Semasa temu janji di pejabat, kami akan mengenali anda lebih jauh, kami akan membincangkan latar belakang soalan anda dan apakah penyelesaian yang mungkin ada dalam masalah undang-undang syarikat anda. Peguam dari Law & More nyatakan juga apa yang dapat mereka lakukan untuk anda secara konkrit dan apakah langkah seterusnya yang mungkin anda lakukan.

Semasa anda memberi arahan Law & More untuk mewakili minat anda, peguam kami akan membuat kontrak untuk perkhidmatan. Perjanjian ini menerangkan pengaturan yang telah mereka bincangkan sebelumnya dengan anda. Tugasan anda biasanya akan dilakukan oleh peguam yang pernah anda hubungi.

Cara penanganan kes anda bergantung pada pertanyaan hukum Anda, yang mungkin berkaitan dengan, misalnya, membuat nasihat, menilai kontrak, atau melakukan proses hukum. Pada Law & More, kami memahami bahawa setiap pelanggan dan perniagaannya berbeza. Itulah sebabnya kami menggunakan pendekatan peribadi. Peguam kami sentiasa berusaha untuk menyelesaikan masalah undang-undang dengan cepat.

Memulakan perniagaan

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan anda sendiri, anda mesti memilih borang yang sah untuk syarikat anda. Anda boleh memilih bentuk undang-undang dengan atau tanpa keperibadian sah. Pilihan ini menentukan struktur undang-undang syarikat anda.

Peguam undang-undang korporat membantu menentukan bentuk undang-undang

Sekiranya anda memilih bentuk undang-undang dengan keperibadian sah, syarikat anda boleh berpartisipasi secara bebas dalam transaksi undang-undang, seperti orang biasa. Syarikat anda kemudian dapat membuat perjanjian seperti itu, mempunyai aset dan hutang dan dipertanggungjawabkan.

Contoh entiti undang-undang dengan keperibadian sah adalah:

 • syarikat sendirian berhad (BV)
 • syarikat awam berhad (NV)
 • yayasan itu
 • kesatuan
 • koperasi tersebut

BV dan NV sering digunakan untuk syarikat dengan tujuan komersial. Sekiranya syarikat anda mempunyai matlamat yang lebih idealis, mungkin merupakan pilihan untuk menubuhkan yayasan dan menghubungkan syarikat dengannya. Pada BV atau NV, perlu untuk menarik pemegang saham. Walau bagaimanapun, ada kemungkinan anda sendiri menjadi pemegang saham tunggal syarikat. Anda juga boleh membaca lebih lanjut mengenai bentuk undang-undang yang disebutkan di blog kami 'Bentuk undang-undang mana yang saya pilih untuk syarikat saya?'.

Apabila terdapat hubungan dengan pemegang saham, sangat penting bahawa hubungan ini direkodkan dengan betul. Adalah bijak untuk memiliki perjanjian pemegang saham dibuat untuk ini. Law & MorePeguam korporat boleh membantu anda merangka atau menilai perjanjian pemegang saham.

Peguam undang-undang korporat membantu mendaftarkan syarikat

Namun, juga mungkin untuk memilih bentuk hukum tanpa keperibadian hukum, seperti perkongsian umum atau perkongsian. Dengan bentuk undang-undang ini penting bahawa perjanjian yang baik dibuat antara pasangan atau rakan kongsi, yang ditetapkan dalam perjanjian perkongsian, misalnya. Pemilihan bentuk undang-undang mempunyai pengaruh langsung terhadap perkara-perkara seperti pembiayaan dan tanggungjawab. Sekiranya anda memilih bentuk undang-undang tanpa keperibadian undang-undang, syarikat anda tidak dapat mengambil bahagian dalam transaksi undang-undang secara bebas dan, misalnya, anda bertanggungjawab dengan aset peribadi anda atas hutang yang ditanggung syarikat anda.

Contoh bentuk undang-undang tanpa keperibadian sah adalah:

 • milikan tunggal
 • perkongsian am (VOF)
 • perkongsian terhad (CV)
 • perkongsian itu

Anda boleh membaca dengan tepat apa yang diperlukan oleh entiti undang-undang ini dan apa kelebihan dan kekurangan yang terdapat di blog kami 'Bentuk undang-undang mana yang saya pilih untuk syarikat saya?'.

Law & MorePeguam korporat boleh membantu anda memilih bentuk undang-undang yang betul. Law & MorePeguam korporat akan bekerjasama dengan anda untuk menentukan bentuk undang-undang mana yang paling sesuai untuk syarikat anda. Apabila struktur undang-undang yang diinginkan telah dipetakan dengan jelas, syarikat itu mesti ditubuhkan dan didaftarkan di Kamar Dagang. Law & More menyelaraskan proses ini untuk anda.

Undang-undang kontrak dalam undang-undang korporat

Setelah syarikat itu ditubuhkan dan ditubuhkan, anda boleh mula menjalankan aktiviti perniagaan anda. Walau bagaimanapun, anda akan melihat bahawa aspek undang-undang juga memainkan peranan utama di sini. Contohnya, sebelum menjalin hubungan dengan pelanggan, anda mungkin diminta memberikan maklumat sulit. Sekiranya demikian, disarankan untuk membuat perjanjian tanpa pendedahan. Oleh itu, penting untuk merekodkan semua perjanjian dengan pelanggan atau pembekal dalam perjanjian. Menyusun terma dan syarat umum dapat menyumbang kepada perkara ini. Peguam undang-undang korporat di Law & More dapat membuat dan menilai kontrak dan terma dan syarat umum untuk anda, supaya anda tidak menghadapi kejutan.

Walaupun semua perkara di bidang undang-undang disusun dengan betul di dalam syarikat anda, sayangnya masih ada kemungkinan bahawa pihak lawan tidak mahu bekerjasama atau tidak mematuhi perjanjiannya. Agar tidak merosakkan hubungan dengan pelanggan atau pembekal, disarankan untuk terlebih dahulu mencari penyelesaian yang baik. A Law & More peguam boleh membantu anda dalam proses ini. Namun, jika tidak mungkin untuk menyelesaikan perselisihan, tindakan hukum mungkin perlu diambil. Law & More mempunyai pengalaman luas dalam menjalankan proses undang-undang dalam undang-undang korporat dan melakukan segala yang mungkin untuk mencapai hasil yang optimum untuk anda.

Dalam bidang kontrak dalam konteks undang-undang korporat, anda boleh menghubungi Law & More dengan soalan mengenai:

 • merangka dan menilai kontrak;
 • menamatkan kontrak;
 • merangka notis keingkaran bertulis sekiranya berlaku ketidakpatuhan terhadap kontrak;
 • menyelesaikan pertikaian yang timbul daripada kesimpulan kontrak;
 • merundingkan kandungan kontrak.

Penggabungan dan Pengambilalihan

Penggabungan

Adakah anda merancang untuk menggabungkan syarikat anda dengan syarikat lain, misalnya kerana anda ingin mengembangkan syarikat anda? Kemudian ada tiga cara syarikat boleh bergabung:

 • penggabungan syarikat
 • penggabungan saham
 • penggabungan undang-undang

Penggabungan mana yang paling sesuai untuk syarikat anda bergantung pada keadaan khusus anda. Peguam undang-undang korporat atau peguam undang-undang korporat dari Law & More boleh menasihati anda mengenai perkara ini.

Ambil alih

Sudah tentu juga syarikat lain berminat dengan syarikat anda dan anda ditawarkan untuk menjual syarikat anda kepada syarikat lain. Adakah anda positif mengenai pengambilalihan dan adakah anda mempertimbangkan untuk memindahkan perniagaan? Kami dapat menyokong anda dalam berunding dan juga memberi nasihat terlebih dahulu. Sekiranya tidak, ia boleh diambil alih. Kami bercakap tentang pengambilalihan yang bermusuhan jika syarikat tidak bekerjasama dalam penjualan sahamnya dan syarikat lain, iaitu, pemeroleh, beralih kepada pemegang saham itu sendiri. Kami tahu bagaimana syarikat anda dapat dilindungi daripada ini dan oleh itu juga dapat memberi anda bantuan undang-undang dalam kes ini.

Usaha yang wajar

Di samping itu, Law & More dapat membantu anda sekiranya anda berhasrat untuk mengambil alih syarikat. Apabila anda membeli syarikat lain sebagai syarikat, adalah mustahak anda menjalankan usaha yang sewajarnya. Anda mahu semua maklumat yang anda perlukan untuk membuat keputusan yang tepat mengenai penggabungan atau pengambilalihan. Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini? Law & MorePeguam korporat sedia melayani anda.

Bekerjasama dengan syarikat lain

Sebagai syarikat, adakah anda berhasrat untuk bekerjasama dengan syarikat lain untuk mengekalkan kedudukan anda di pasaran? Atau adakah anda merancang untuk memasuki pasaran baru? Sekiranya anda ingin membentuk pakatan strategik, kami dapat memberi nasihat mengenai risiko dan faedahnya. Di samping itu, kami dapat melihat bentuk kerjasama yang sesuai dengan anda. Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini? Tolonglah hubungan peguam undang-undang korporat di Law & More.

FAQ

Undang-undang korporat adalah bidang undang-undang yang berkaitan dengan undang-undang entiti undang-undang dan merupakan sebahagian daripada undang-undang swasta Belanda. Undang-undang korporat dibahagikan lagi kepada undang-undang orang undang-undang dan undang-undang syarikat. Undang-undang syarikat jauh lebih terhad daripada undang-undang entiti undang-undang dan hanya berlaku untuk bentuk undang-undang berikut: syarikat berhad swasta (BV) dan syarikat terhad awam (NV). Undang-undang entiti undang-undang menyangkut semua bentuk undang-undang, termasuk BV dan NV Law & MorePeguam korporat boleh membantu anda memilih bentuk undang-undang yang betul. Law & MorePeguam korporat akan bekerjasama dengan anda untuk menentukan bentuk undang-undang mana yang paling sesuai untuk syarikat anda. Sebagai tambahan, Law & More boleh membantu anda dengan:

 • penubuhan syarikat;
 • pembiayaan;
 • kerjasama antara syarikat;
 • penggabungan dan pengambilalihan;
 • berunding dan membicarakan pertikaian antara pemegang saham dan/atau rakan kongsi;
 • merangka dan menilai kontrak serta terma dan syarat am.

Adakah anda seorang usahawan yang menghadapi masalah undang-undang dan anda ingin melihatnya diselesaikan? Maka adalah bijak untuk berjumpa dengan peguam undang-undang korporat. Sebarang masalah undang-undang boleh memberi kesan kewangan, material atau tidak penting kepada syarikat anda. Pada Law & More, kami memahami bahawa sebarang masalah undang-undang terlalu banyak. Itulah sebabnya Law & More menawarkan kepada anda, selain pengetahuan undang-undang yang luas dan khusus, perkhidmatan pantas dan pendekatan peribadi. Sebagai contoh, peguam kami adalah pakar dalam bidang undang-undang korporat. Dan mengenai syarikat, Law & More mewakili usahawan dalam pelbagai sektor, seperti industri, pengangkutan, pertanian, penjagaan kesihatan dan peruncitan.

Adakah anda ingin mengetahui apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven? Sila hubungi Law & More, peguam kami dengan senang hati akan membantu anda. Anda boleh membuat janji temu:

Di dalam syarikat berhad persendirian (BV) dan syarikat awam berhad (NV), kuasa tertinggi terletak pada pemegang saham (AvA) syarikat. Ini bermaksud bahawa keputusan penting, sekurang-kurangnya di dalam syarikat, biasanya diambil oleh pemegang saham (AvA). Sebagai usahawan anda tidak boleh menggunakan pertikaian antara pemegang saham dalam syarikat anda. Kami faham bahawa di Law & More. Itulah sebabnya kami menerangkan secara ringkas beberapa cara untuk menangani dan menyelesaikan pertikaian pemegang saham:

• Pengantaraan. Memulakan perbincangan dengan pemegang saham dalam syarikat anda biasanya merupakan langkah pertama. Mungkin perbezaan pendapat antara pemegang saham dapat diselesaikan dengan cara yang mudah sehingga anda dapat dengan cepat memulakan kembali perniagaan biasa di dalam syarikat anda. Ini tentu juga boleh dilakukan di bawah bimbingan orang tengah yang bebas dan tidak berat sebelah. Pengantaraan selalunya lebih pantas dan lebih murah daripada memulakan tuntutan mahkamah. Anda juga boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai mediasi di halaman kami: https://lawandmore.eu/mediation/

• Penyelesaian pertikaian undang-undang. Ada kemungkinan bahawa artikel persatuan syarikat anda atau perjanjian pemegang saham dengan sendirinya telah menetapkan penyelesaian sekiranya berlaku perselisihan pemegang saham. Dalam hal ini, adalah bijaksana untuk menerapkan prosedur penyelesaian sengketa seperti itu. Sekiranya anggaran dasar atau perjanjian pemegang saham tidak mengandungi skema penyelesaian pertikaian, anda masih dapat mengikuti skema penyelesaian sengketa yang berkanun. Perbezaan dibuat di sini antara kemungkinan pengusiran atau pelepasan. Untuk kedua pilihan tersebut, anda mesti meyakinkan hakim dengan bukti perlunya pengusiran atau pembebasan. Adakah anda ingin mengetahui maksud pilihan ini dan adakah anda boleh menggunakannya dalam kes anda? Sila hubungi Law & More. Peguam kami dengan senang hati memberi anda nasihat.

• Prosedur tinjauan. Tujuan prosedur ini, yang diikuti dalam Dewan Perusahaan di Amsterdam Mahkamah Rayuan, adalah untuk memulihkan hubungan baik dalam syarikat, termasuk antara pemegang saham. Bahagian Perusahaan boleh diminta untuk menyiasat syarikat dan meminta langkah segera, contohnya penggantungan keputusan (sementara). Siasatan dan keputusannya direkodkan dalam laporan. Sekiranya didapati bahawa terdapat salah urus, Bahagian Perusahaan akan mempunyai kuasa yang meluas, supaya dalam kes itu anda juga boleh meminta pembubaran syarikat.

Adakah anda ingin mengetahui cara terbaik untuk menyelesaikan pertikaian pemegang saham dalam syarikat anda? Sila hubungi peguam korporat Law & More. Peguam kami dengan senang hati memberi anda nasihat dan, jika perlu, juga membimbing syarikat anda melalui proses pengantaraan.

Adakah anda seorang usahawan atau individu yang berhadapan dengan masalah undang-undang dan ingin melihatnya diselesaikan? Maka adalah bijak untuk memanggil peguam. Bagaimanapun, sama ada anda seorang usahawan atau individu, apa-apa masalah undang-undang boleh memberi kesan kewangan, material atau tidak penting kepada perniagaan atau kehidupan anda. Pada Law & More, kami memahami bahawa setiap masalah undang-undang adalah terlalu banyak. Oleh itu, tidak seperti kebanyakan firma undang-undang, Law & More menawarkan sesuatu yang tambahan kepada anda. Walaupun kebanyakan firma undang-undang hanya mempunyai pengetahuan tentang sebahagian undang-undang kita dan melakukan kerja secara rutin, Law & More menawarkan kepada anda, selain pengetahuan undang-undang yang luas dan khusus, perkhidmatan pantas dan pendekatan peribadi. Sebagai contoh, peguam kami adalah pakar dalam bidang undang-undang keluarga, undang-undang pekerjaan, undang-undang korporat, undang-undang harta intelek, undang-undang harta tanah dan pematuhan. Dan mengenai perniagaan, Law & More bertindak untuk usahawan dalam pelbagai cabang industri, pengangkutan, pertanian, penjagaan kesihatan dan peruncitan.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More sebagai firma guaman di Eindhoven boleh buat untuk awak? Kemudian hubungi Law & More, peguam kami dengan senang hati akan membantu anda. Anda boleh membuat janji temu

• melalui telefon: +31403690680 or +31203697121
• melalui emel: info@lawandmore.nl
• melalui halaman Law & More: https://lawandmore.eu/appointment/

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More