PERLUKAN BANTUAN UNTUK MENGHASILKAN ALIMONI RAKAN?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Komunikasi yang baik dan pantas

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Rakan Alimoni

Adakah anda atau bekas pasangan anda tidak mempunyai pendapatan yang mencukupi untuk hidup selepas perceraian? Kemudian pasangan yang lain mempunyai kewajipan untuk membayar tunjangan kepada bekas pasangan.

Menu cepat

Bilakah anda berhak menerima tunjangan daripada bekas pasangan anda?

Pada prinsipnya, anda berhak mendapat ganjaran pasangan sekiranya, selepas perceraian, anda tidak mempunyai pendapatan yang mencukupi untuk menyara diri. Taraf hidup anda pada masa perkahwinan akan diambil kira untuk menentukan sama ada anda berhak mendapat tunjangan pasangan. Dalam praktiknya, salah satu daripada kedua-dua pasangan akan mendapat hak untuk mendapat tunjangan. Dalam kebanyakan kes, inilah wanita, terutama jika dia bertanggungjawab untuk menjaga rumah tangga dan anak-anak. Dalam kes itu, wanita itu sering tidak mempunyai pendapatan atau pendapatan terhad dari pekerjaan sambilan. Dalam keadaan di mana lelaki telah memenuhi peranan sebagai 'suami rumah tangga' dan wanita itu telah membuat kerjaya, lelaki itu secara prinsipnya dapat menuntut tunjangan pasangan.

Aylin Selamet.

Aylin Selamet.

PEGUAM

aylin.selamet@lawandmore.nl

Memerlukan peguam perceraian?

Sokongan kanak-kanak

Setiap perniagaan adalah unik. Itulah sebabnya anda akan menerima nasihat undang-undang yang berkaitan secara langsung dengan perniagaan anda.

Kami mempunyai pendekatan peribadi dan kami bekerjasama dengan anda ke arah penyelesaian yang sesuai.

Perceraian adalah tempoh yang sukar. Kami membantu anda melalui keseluruhan proses.

Hidup secara berasingan

Hidup secara berasingan

Peguam korporat kami boleh menilai perjanjian dan memberi nasihat mengenainya.

Adakah anda akan bercerai?

Jika ya, sudah pasti banyak masalah yang anda hadapi. Daripada mengatur nafkah suami/isteri dan anak kepada perkara bukan kewangan seperti mewujudkan pelan hak penjagaan, perceraian boleh memberi kesan yang ketara dari segi emosi dan undang-undang.

Untuk menyediakan anda, kami telah mengumpulkan maklumat tentang isu yang terlibat dalam menyelesaikan perceraian dalam kertas putih baharu kami. Muat turun fail di bawah secara percuma dan dapatkan cerapan untuk membantu anda menavigasi proses perceraian dengan lancar.

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Tahap alimoni pasangan

Semasa berunding, anda dan bekas pasangan anda boleh bersetuju dengan jumlah ganjaran pasangan. Sekiranya anda tidak dapat mencapai persetujuan bersama, salah seorang peguam kami dengan senang hati akan membantu anda. Kami bukan sahaja dapat membantu anda dalam proses perundingan, tetapi kami juga dapat menentukan jumlah tunjangan pasangan untuk anda. Kami melakukan ini dengan membuat pengiraan penyelenggaraan.

Hakim tidak hanya akan melihat keadaan kewangan penerima nafkah, tetapi juga keadaan kewangan pembayar penyelenggaraan. Berdasarkan kedua-dua situasi tersebut, pengadilan akan menentukan sama ada salah seorang daripada anda berhak menerima tunjangan dan, jika demikian, jumlah tunjangan tersebut. Dalam beberapa kes, ada kemungkinan bahawa anda sebenarnya berhak mendapat nafkah pasangan, tetapi perincian kewangan bekas pasangan anda menunjukkan bahawa dia tidak dapat membayar ganti rugi pasangan.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam perceraian kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Mengira penyelenggaraan

Pengiraan penyelenggaraan adalah pengiraan yang agak rumit kerana banyak faktor yang harus diambil kira. Law & More dengan senang hati akan menjalankan pengiraan tunjangan pasangan untuk anda.

Menentukan keperluan
Jumlah tunjangan pasangan bergantung pada keperluan orang yang menerima tunjangan dan kemampuan orang yang harus membayar tunjangan. Untuk menentukan keperluan penerima makanan, standard kira-kira 60% dari pendapatan keluarga bersih ditolak kos anak-anak dianggap.

Menentukan keupayaan kewangan
Pengiraan kapasiti beban dibuat untuk kedua-dua pihak. Pengiraan ini menentukan sama ada orang yang bertanggungjawab untuk penyelenggaraan mempunyai keupayaan kewangan yang mencukupi untuk dapat membayar tunjangan. Untuk menentukan keupayaan kewangan orang yang harus membayar tunjangan, pendapatan bersihnya mesti ditentukan terlebih dahulu. Pembayar makanan boleh terlebih dahulu memotong sejumlah kos dari pendapatan ini. Ini adalah terutamanya kos yang harus ditanggung oleh pembayar tunjangan untuk memenuhi (kos).

Membawa kapasiti perbandingan
Akhirnya, perbandingan keupayaan membawa muatan mesti dibuat. Perbandingan ini digunakan untuk mengira jumlah penyelenggaraan yang mana pihaknya mempunyai kebebasan kewangan yang sama. Skop pemiutang penyelenggaraan dibandingkan dengan skop penghutang penyelenggaraan. Idea di sebalik ini adalah bahawa pemiutang penyelenggaraan tidak semestinya berada dalam kedudukan kewangan yang lebih baik daripada penghutang penyelenggaraan sebagai akibat dari pembayaran penyelenggaraan.

Adakah anda ingin tahu bagaimana keadaan kewangan anda selepas perceraian anda? Hubungi Law & More dan kami boleh bekerjasama dengan anda untuk menentukan berapa banyak tunjangan yang perlu anda bayar atau terima.

Menukar ganti rugi

Sekiranya anda ingin membatalkan atau menukar ganti rugi pasangan secara sepihak, ini mesti dilakukan melalui mahkamah. Kami boleh mengemukakan permintaan perubahan di mahkamah atas nama anda. Pengadilan dapat mengubah tunjangan pasangan, iaitu kenaikan, penurunan atau ditetapkan ke sifar. Menurut undang-undang, maka harus ada 'perubahan keadaan'. Sekiranya pengadilan mendapati bahawa tidak ada perubahan keadaan, permintaan Anda tidak akan dikabulkan. Konsep ini tidak dijelaskan lebih lanjut dalam undang-undang dan oleh itu boleh membahas pelbagai keadaan. Dalam praktiknya, ini sering melibatkan perubahan keadaan kewangan salah seorang bekas rakan kongsi.

Penamatan ganjaran pasangan
Kewajipan membayar tunjangan pasangan boleh berakhir dalam situasi berikut:

  • sekiranya anda atau bekas pasangan anda meninggal dunia;
  • jika tempoh maksimum nafkah yang ditentukan oleh mahkamah telah tamat;
  • jika orang yang menerima nafkah berkahwin lagi, memasuki perkongsian berdaftar atau mula tinggal bersama;
  • jika keadaan kewangan telah berubah dan orang yang menerima nafkah boleh mencari nafkah untuk dirinya sendiri

Peguam perceraian kami mempunyai pengetahuan mengenai undang-undang keluarga dan pengetahuan keusahawanan dan oleh itu sesuai untuk memberi anda bantuan undang-undang dan cukai dalam kes-kes ini. Adakah anda memerlukan peguam perceraian? Hubungi Law & More.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More