Nafkah

Dikenal sebagai "pemeliharaan suami isteri" di beberapa negeri, tunjangan dapat diberikan kepada suami atau isteri. Alimony merujuk kepada pembayaran yang diperintahkan oleh mahkamah yang diberikan kepada pasangan atau bekas pasangan dalam perjanjian pemisahan atau perceraian. Sebab di sebalik itu adalah untuk memberikan sokongan kewangan kepada pasangan yang memperoleh pendapatan yang lebih rendah, atau dalam beberapa keadaan, tidak ada pendapatan sama sekali. Sebagai contoh, dalam kes-kes ketika ada anak-anak yang terlibat, lelaki itu secara historis menjadi pencari nafkah, dan wanita itu mungkin telah meninggalkan kerjaya untuk membesarkan anak-anak dan akan mengalami kerugian kewangan setelah berpisah atau bercerai. Undang-undang di banyak negeri menetapkan bahawa pasangan yang bercerai mempunyai hak untuk menjalani kualiti kehidupan yang sama seperti yang mereka alami ketika berkahwin.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai Perceraian? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam perceraian akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.