Hak penjagaan anak setelah bercerai

Penjagaan anak merangkumi kedua-dua tugas dan hak ibu bapa untuk membesarkan dan menjaga anaknya yang masih kecil. Ini menyangkut kesejahteraan fizikal, keselamatan dan perkembangan anak di bawah umur. Di mana ibu bapa yang menjalankan autoriti ibu bapa bersama memutuskan untuk melamar perceraian, ibu bapa secara prinsipnya akan terus menjalankan kewibawaan ibu bapa secara bersama.

Pengecualian mungkin berlaku: mahkamah boleh memutuskan bahawa salah seorang ibu bapa mempunyai kuasa ibu bapa sepenuhnya. Walau bagaimanapun, dalam membuat keputusan ini, kepentingan terbaik anak adalah yang terpenting. Ini adalah kes di mana terdapat risiko yang tidak dapat diterima bahawa anak itu terperangkap atau hilang di antara ibu bapa (dan keadaan itu tidak mungkin membaiki dalam jangka pendek), atau di mana perubahan hak penjagaan perlu untuk melayani kepentingan terbaik kanak-kanak itu.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai Perceraian? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam perceraian akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.