Penceraian pencen

Sekiranya berlaku perceraian, anda berdua berhak mendapat separuh daripada pencen pasangan anda. Ini dinyatakan dalam undang-undang. Ia hanya berkaitan dengan pencen yang anda perolehi semasa perkahwinan atau perkongsian yang anda daftarkan. Bahagian ini dinamakan 'penyamaan pencen'. Sekiranya anda ingin membahagikan pencen secara berbeza, anda boleh membuat perjanjian mengenai perkara ini. Anda boleh meminta notaris menuliskan perjanjian-perjanjian ini dalam perjanjian pranikah atau perjanjian perkongsian anda atau anda boleh meminta seorang peguam atau orang tengah menulis perjanjian ini dalam perjanjian perceraian. Ini adalah dokumen yang mengandungi semua perjanjian, seperti pengagihan harta benda, rumah, pencen, hutang dan cara anda menguruskan wang. Anda juga boleh memilih bahagian yang berbeza. Sekiranya anda membayar hak anda untuk pencen dengan hak lain. Contohnya, jika anda mendapat sebahagian daripada pencen anda lebih banyak, anda boleh memilih untuk mendapat sedikit tunjangan daripada pasangan anda.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai Perceraian? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam perceraian akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.