Apa itu kewangan

Kewangan adalah istilah luas yang menggambarkan aktiviti yang berkaitan dengan perbankan, leverage atau hutang, kredit, pasar modal, wang, dan pelaburan. Pada dasarnya, kewangan mewakili pengurusan wang dan proses memperoleh dana yang diperlukan. Kewangan juga meliputi pengawasan, penciptaan, dan studi uang, perbankan, kredit, pelaburan, aset, dan liabiliti yang membentuk sistem kewangan.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai kewangan? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam undang-undang korporat akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.