Apa itu kontrak kuasi

Kontrak kuasi adalah kontrak yang dibuat oleh pengadilan ketika tidak ada kontrak resmi seperti itu di antara para pihak, dan ada perselisihan mengenai pembayaran barang atau perkhidmatan yang disediakan. Mahkamah membuat kontrak kuasi untuk mencegah pihak tidak diperkaya secara tidak adil, atau mendapat keuntungan dari situasi ketika dia tidak layak melakukannya.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai kontrak separa? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam kontrak akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.