Apa itu kontrak yang tidak dapat dilaksanakan

Kontrak yang tidak dapat dilaksanakan adalah perjanjian bertulis atau lisan yang tidak akan dikuatkuasakan oleh mahkamah. Terdapat banyak alasan yang berbeza bahawa mahkamah tidak boleh menguatkuasakan kontrak. Kontrak mungkin tidak dapat dilaksanakan kerana perkara pokoknya, kerana satu pihak dalam perjanjian tersebut secara tidak adil memanfaatkan pihak lain, atau kerana tidak ada bukti yang cukup mengenai perjanjian tersebut.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai kontrak yang tidak boleh dikuatkuasakan? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam kontrak akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.