Penyelidikan menunjukkan bahawa 30% kebankrapan di Belanda disebabkan oleh invois yang belum dibayar. Adakah syarikat anda mempunyai pelanggan yang masih belum membayar? Atau adakah anda individu persendirian dan adakah anda mempunyai penghutang yang masih berhutang dengan anda? Kemudian hubungi Law & More peguam kutipan hutang.

Kumpulkan INVISI LUAR BIASA?
HUBUNGI LAW & MORE

Pungutan hutang Peguam

Penyelidikan menunjukkan bahawa 30% kebankrapan di Belanda disebabkan oleh invois yang belum dibayar. Adakah syarikat anda mempunyai pelanggan yang masih belum membayar? Atau adakah anda individu persendirian dan adakah anda mempunyai penghutang yang masih berhutang dengan anda? Kemudian hubungi Law & More peguam kutipan hutang. Kami memahami bahawa invois yang belum dibayar sangat menjengkelkan dan tidak diingini, sebab itulah kami membantu anda dari awal hingga akhir proses pengumpulan. Peguam pungutan hutang kami boleh melalui prosedur pungutan di luar mahkamah dan prosedur pungutan kehakiman dengan anda. Law & More juga biasa dengan undang-undang lampiran dan dapat menolong anda sekiranya berlaku muflis. Akhirnya, tidak ada bezanya bagi kita sama ada penghutang tinggal di Belanda atau menetap di luar negara. Kerana latar belakang antarabangsa kami, kami memenuhi syarat untuk tuntutan yang lebih kompleks, dipertikaikan atau lebih besar.

Menu cepat

Ketika datang ke pungutan hutang, anda mungkin memikirkan agensi pemungut hutang atau bailif daripada peguam pengutip hutang. Ini kerana ketiga-tiga pihak dapat memungut hutang tertunggak. Namun, ada beberapa langkah penting dalam proses penagihan yang secara umum dapat dilakukan oleh pengacara penagihan hutang:

• Hanya peguam pengutip hutang yang diberi kuasa untuk menjalankan prosiding undang-undang untuk tuntutan melebihi € 25.000,00.
• Dibenar merampas harta pusaka dan pendapatan penghutang
• Hanya peguam pengutip hutang yang diberi kuasa untuk mengajukan permohonan kebankrapan.
• Hanya peguam pengutip hutang yang diberi kuasa untuk menangani kes kutipan hutang antarabangsa.
• Berkelayakan untuk menyelesaikan pertikaian undang-undang. Peguam pemungut hutang lebih sesuai untuk memberikan penyelesaian khusus dan menilai serta membantah pembelaan.

Seringkali berlaku bahawa semasa proses pengumpulan, masih perlu ditukar dari agen pungutan atau bailif menjadi pengacara pungutan. Dalam keadaan seperti itu, lebih mudah dan teratur untuk berada di satu syarikat yang sama, di mana anda sudah dikenali dan fail telah dibina untuk anda.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Peguam at

 Hubungi +31 40 369 06 80

Mengapa memilih Law & More?

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat
dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu dari jam 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil
dengan rancangan tindakan yang sesuai

Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

"Saya telah menerima
nasihat profesional
dalam masa yang dipersetujui. "

Pendekatan agensi kutipan hutang

Untuk setiap prosedur pengumpulan, beberapa langkah harus diambil. Langkah pertama adalah untuk memberitahu penghutang bahawa dia tidak memenuhi kewajipan pembayarannya. Ini kerana anda mesti memberinya peluang untuk membayar dalam jangka masa yang munasabah tanpa sebarang kos lagi. Anda mesti menghantar peringatan bertulis kepada penghutang. Peringatan ini dipanggil pemberitahuan lalai. Tempoh empat belas hari biasanya dianggap sebagai tempoh yang munasabah di mana penghutang diminta untuk membayar tuntutan tersebut. Sudah tentu, Law & MorePeguam boleh membuat notis ingkar untuk anda.

Sekiranya tidak ada notis ingkar yang dikirim, hakim akan menolak tuntutan ganti rugi. Namun, ada situasi di mana tidak perlu mengirim notis ingkar, misalnya pematuhan terhadap perjanjian itu tidak mungkin dilakukan secara kekal. Walaupun begitu, disarankan untuk selalu mengirim notis ingkar sebagai langkah berjaga-jaga. Sekiranya permintaan pembayaran tidak dipatuhi, kami dapat memulai proses pengambilan.

Empat langkah koleksi betul

Hubungi Law & More gambar

Hubungi Kami Law & More

Adakah anda berurusan dengan pelanggan yang tidak membayar? Hubungi Law & More

Imej Ingebrekestelling

Notis ingkar

Kami meminta penghutang membayar dengan notis ingkar

Gambar fase minnelijke

Fasa mesra

Kami mengatur rundingan untuk membuat penghutang membayar atau membuat pengaturan pembayaran

Gambar fase Gerechtelijke

Fasa kehakiman

Kami memulakan proses undang-undang dan merampas harta tanah jika perlu

contoh1X1_

Fasa-fasa proses pengumpulan

Terdapat dua tahap yang mungkin dalam proses pengumpulan: tahap ramah, juga dikenal sebagai tahap pengadilan, dan tahap kehakiman.

Fasa mesra
Sekiranya hubungan antara kedua-dua pihak baik, disarankan terlebih dahulu melalui fasa bersahabat. Pada fasa ini, kami berusaha mendorong penghutang untuk membayar melalui peringatan bertulis dan hubungan telefon. Ada kemungkinan perbincangan dan perundingan ini akan membawa kepada pengaturan pembayaran. Kami mengesyorkan agar pengaturan pembayaran dibuat. Peguam pemungut hutang kami boleh menguruskan perkara ini. Keuntungan dari fasa damai adalah bahawa hubungan antara kedua-dua pihak sering tidak rosak dan tidak ada kos untuk proses undang-undang.

Fasa kehakiman
Sekiranya tahap bersahabat tidak dapat disimpulkan dengan pembayaran oleh debitur atau dengan pengaturan pembayaran, proses hukum dapat dimulai. Anda juga boleh melewati tahap ramah dan segera memulakan proses undang-undang. Dalam fasa undang-undang, kami menuntut pembayaran jumlah tertunggak dan kos kutipan di hadapan pengadilan. Sebelum prosiding undang-undang dimulakan, ada kemungkinan untuk merampas harta penghutang. Ini dipanggil penyitaan konservatori. Lampiran prasangka ditujukan untuk memastikan bahawa penghutang tidak dapat memindahkan harta sebelum mahkamah memutuskan, sehingga anda benar-benar dapat memperoleh kembali kos anda dari penghutang. Sekiranya hakim menyerahkan tuntutan anda, lampiran berjaga-jaga akan ditukar menjadi lampiran yang boleh dilaksanakan. Ini bermaksud bahawa aset yang dilampirkan boleh dijual oleh bailif di khalayak ramai sekiranya penghutang masih belum membayar. Hasil dari aset ini akan digunakan untuk membayar tuntutan anda. Law & MorePeguam kutipan hutang mempunyai pengalaman dalam bidang undang-undang lampiran dan dengan senang hati membantu anda semasa proses undang-undang.

Mencegah risiko
Law & More juga memberikan sokongan untuk mencegah risiko yang berkaitan dengan pembayaran dan pembayaran lewat. Sebagai contoh, kami menasihatkan pelanggan untuk memasukkan terma dan syarat umum syarat pembayaran mereka yang dapat mengelakkan kekaburan sekiranya berlaku pembayaran lewat. Adakah anda mahukan lebih banyak maklumat mengenai ini? Sila hubungi peguam pengutip hutang dari Law & More.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.