MEMERLUKAN PEGUAM PENGANGKUTAN?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Komunikasi yang baik dan pantas

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Peguam Pengangkutan

Sektor logistik dinamik dan sentiasa bergerak. Disebabkan globalisasi perdagangan, semakin banyak barang-barang yang diangkut beberapa kilometer dalam cara yang berbeza. Ini termasuk pengangkutan melalui laut, jalan raya, kereta api dan udara. Banyak pihak seperti pelanggan, pengangkut, penghantar, penanggung insurans dan penerima terlibat dalam proses ini. Bagaimanapun, barang diterima dan diangkut semula oleh pelbagai pihak.

Walaupun proses pengangkutan ini sering tidak menimbulkan masalah kepada semua pihak, kadang-kadang ia tetap salah. Apabila pengangkutan terhenti, kelewatan dibuat atau kargo rosak atau hilang dalam perjalanan, persoalan tanggungjawab boleh timbul antara pihak. Siapa yang bertanggungjawab dan oleh itu harus mengimbangi kerosakan yang berlaku? Dan langkah apa yang dapat diambil jika suatu pihak tidak memenuhi komitmennya? Jawapan untuk soalan-soalan ini pertama sekali harus dijumpai di laman web perjanjian antara semua pihak.

Selain perjanjian antara para pihak, peraturan internasional harus dipertimbangkan ketika menangani masalah undang-undang pengangkutan. Bagaimanapun, pengangkutan sering berlaku di peringkat antarabangsa dan dengan demikian melintasi pelbagai sempadan negara. Oleh itu, peraturan antarabangsa memainkan peranan penting. Konvensyen antarabangsa yang akan dilaksanakan bergantung pada cara pengangkutan. Contohnya, konvensyen Hague-Visby Rules berlaku untuk pengangkutan laut dan Montreal Convention berlaku untuk pengangkutan udara. Sebagai contoh, konvensyen CMR penting dalam pengangkutan jalan raya.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

RAKAN PENGURUS / PENYELARAS

tom.meevis@lawandmore.nl

Firma guaman masuk Eindhoven and Amsterdam

Peguam korporat

“Semasa perkenalan ia serta-merta menjadi jelas kepada saya
Bahawa Law & More mempunyai rancangan yang jelas
tindakan”

Namun, bukan hanya sempadan negara yang dilintasi oleh undang-undang pengangkutan. Berbagai bidang kuasa juga dimasukkan berkaitan dengan undang-undang pengangkutan. Sebagai contoh, terdapat pertindihan yang jelas antara undang-undang pengangkutan dan undang-undang buruh, undang-undang kontrak, undang-undang syarikat dan undang-undang antarabangsa. Lagipun, sebagai contoh, syarikat penerbangan itu menggunakan pekerja bawahan dan pesanan diberikan kepada syarikat penghantaran barang. Dalam situasi ini, masalah yang berkaitan dengan undang-undang pengangkutan juga dapat timbul. Adakah anda menghadapi masalah seperti itu? Maka pengetahuan yang luas dan terkini mengenai perkara-perkara dalam bidang undang-undang yang disebutkan di atas juga penting.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Pengangkutan kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Perkhidmatan kami

Berdasarkan perkara di atas, sektor logistik adalah kompleks dan beberapa aspek mesti diambil kira. Pada Law & More kami memahami bahawa logistik melibatkan kepentingan menyeluruh, baik di Belanda dan Eropah, dan juga di peringkat global. Itulah sebabnya kami berpendapat bahawa penting untuk selangkah lebih maju dari kemungkinan masalah dengan membuat perjanjian (pengangkutan) dan terma dan syarat umum. Sebagai contoh, hal ini dapat mengatur atau mengecualikan tanggungjawab sehubungan dengan berbagai masalah undang-undang pengangkutan.

Adakah anda menghadapi kerosakan kargo, prosedur, kutipan hutang atau penyitaan dalam konteks undang-undang pengangkutan? Walaupun begitu Law & More pasukan ada untuk anda. Peguam kami bukan sahaja pakar dalam bidang undang-undang pengangkutan, tetapi juga bidang hukum lain yang berkaitan. Adakah anda mempunyai soalan lain? Sila hubungi Law & More.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More