Untuk mengelakkan orang lain menggunakan karya anda, undang-undang harta intelek menawarkan peluang untuk melindungi idea dan konsep kreatif yang anda kembangkan. Ini bermaksud bahawa ciptaan anda hanya dapat digunakan dengan izin anda. Ini sangat penting dalam masyarakat kita yang berubah dengan cepat dan inovatif. Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai undang-undang harta intelek?

ADAKAH ANDA PEMBANGKANG?
Lindungi KREATIF ANDA

Peguam Harta Intelek

Untuk mengelakkan orang lain menggunakan karya anda, undang-undang harta intelek menawarkan peluang untuk melindungi idea dan konsep kreatif yang anda kembangkan. Ini bermaksud bahawa ciptaan anda hanya dapat digunakan dengan izin anda. Ini sangat penting dalam masyarakat kita yang berubah dengan cepat dan inovatif.

Menu cepat

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai undang-undang harta intelek? Pakar di Law & More dapat memberi anda bantuan undang-undang jika anda ingin melindungi idea atau ciptaan anda. Sekiranya anda menghubungi kami, kami akan membantu anda dalam pendaftaran harta intelek dan kami akan bertindak bagi pihak anda terhadap pelanggar. Kepakaran kami dalam bidang undang-undang harta intelek adalah:

• Hak cipta;
• Tanda dagangan;
• Paten dan paten;
• Nama dagang

Tom Meevis

Tom Meevis

Menguruskan Rakan Kongsi / Peguambela

 Hubungi +31 (0) 40 369 06 80

Mengapa memilih Law & More?

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat
dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu dari jam 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil
dengan rancangan tindakan yang sesuai

Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

"Law & More
terlibat dan
dapat berempati dengan
itu masalah pelanggan. "

harta intelek

Sekiranya anda seorang pencipta, pereka, pemaju atau pengarang, anda boleh melindungi karya anda melalui undang-undang harta intelek. Undang-undang harta intelek memastikan bahawa orang lain mungkin tidak menggunakan ciptaan anda melainkan anda memberi kebenaran untuk melakukannya. Ini memberi anda peluang untuk mengumpulkan pelaburan anda dalam pengembangan produk. Untuk mendapatkan perlindungan, penting untuk anda mempunyai idea terperinci. Idea sahaja tidak mencukupi, kerana dapat disusun dengan beberapa cara. Apabila anda mempunyai idea yang dikembangkan, peguam kami dapat merakam harta intelek anda dengan cara yang berbeza. Terdapat pelbagai jenis undang-undang harta intelek, yang boleh digunakan secara berasingan atau gabungan.

Hak harta Intelek

Gambar Auteursrecht

Peguam hak cipta

Adakah anda pemilik buku, filem, muzik, lukisan, foto atau patung? Hubungi kami

Gambar Merkenrecht

Pendaftaran cap dagangan

Adakah anda ingin mendaftarkan produk atau perkhidmatan anda? Kami boleh menolong anda

Gambar paten dan octrooien

Memohon hak paten

Adakah anda pemilik ciptaan? Susun paten

Gambar handelsnamen

Nama dagang

Kami membantu anda mendaftarkan nama perdagangan anda

Intellectueel eigendomsrecht

Pelbagai hak harta

Terdapat pelbagai jenis undang-undang harta intelek, sifat, ruang lingkup dan jangka masa yang berbeza-beza dari satu hak milik yang lain. Kadang-kadang beberapa hak harta intelek dapat didaftarkan pada masa yang sama. Law & Morekepakaran dalam bidang undang-undang harta intelek meliputi hak cipta, undang-undang tanda dagang, paten dan paten dan nama dagang. Dengan menghubungi Law & More anda boleh bertanya mengenai kemungkinan.

hak cipta

Hak cipta melindungi karya pencipta dan memberi hak kepada pencipta untuk menerbitkan, memperbanyak dan melindungi karyanya daripada penyalahgunaan oleh pihak ketiga. Istilah 'karya' merangkumi buku, filem, muzik, lukisan, gambar dan patung. Meskipun hak cipta tidak perlu dilamar, karena terjadi secara otomatis ketika karya dibuat, disarankan agar hak cipta direkam. Untuk menentukan hak, anda selalu dapat membuktikan bahawa karya itu ada pada tarikh tertentu. Adakah anda ingin mendaftarkan hak cipta anda dan melindungi karya anda daripada orang yang melanggar hak cipta anda? Sila hubungi peguam di Law & More.

Undang-undang tanda dagangan

Undang-undang tanda dagang memungkinkan untuk mendaftarkan tanda dagangan anda, sehingga tidak ada yang dapat menggunakan nama anda tanpa izin anda. Hak cap dagang hanya disahkan jika anda mendaftarkan tanda dagangan di daftar tanda dagangan. Law & MorePeguam akan dengan senang hati membantu anda dengan ini. Sekiranya tanda dagangan anda telah didaftarkan dan digunakan tanpa kebenaran anda, ini adalah pelanggaran tanda dagangan. Anda Law & More peguam kemudian dapat membantu anda mengambil tindakan terhadap pelanggar.

Paten dan paten

Setelah anda membuat penemuan, produk atau proses teknikal, anda boleh memohon paten. Paten memastikan bahawa anda mempunyai hak eksklusif untuk penemuan, produk atau proses anda. Untuk memohon hak paten, anda mesti memenuhi empat syarat:

• Ini mestilah penemuan;
• Penemuan mestilah baru;
• Mesti ada langkah inventif. Ini bermaksud bahawa penemuan anda mestilah inovatif dan bukan hanya peningkatan kecil pada produk yang ada;
• Ciptaan anda mesti digunakan secara industri.

Law & More memastikan bahawa anda memenuhi semua syarat dan membantu anda memohon paten.

Nama dagang

Nama dagang adalah nama di mana syarikat dijalankan. Nama dagang boleh sama dengan nama jenama, tetapi itu tidak selalu berlaku. Nama dagang dapat dilindungi dengan mendaftarkannya ke Kamar Dagang. Pesaing tidak dibenarkan menggunakan nama dagang anda. Nama dagang yang serupa dengan nama dagang anda juga tidak dibenarkan. Walau bagaimanapun, perlindungan ini terikat secara wilayah. Syarikat di wilayah lain boleh menggunakan nama yang serupa atau sama. Namun, nama dagang dapat diberi perlindungan tambahan dengan juga mendaftarkannya sebagai tanda dagangan. Peguam di Law & More dengan senang hati akan menasihati anda mengenai kemungkinan.

Adakah anda mencari peguam harta intelek? Sila hubungi Law & More. Kami dapat membantu anda untuk menetapkan hak anda dan menyokong anda apabila hak anda dilanggar.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.