Apa yang dilakukan oleh peguam korporat

Peranan peguam korporat adalah untuk memastikan kesahan transaksi komersial, memberi nasihat kepada syarikat mengenai hak dan tugas undang-undang mereka, termasuk tugas dan tanggungjawab pegawai korporat. Untuk melakukan ini, mereka harus memiliki pengetahuan mengenai aspek undang-undang kontrak, undang-undang pajak, perakaunan, undang-undang sekuriti, muflis, hak harta intelek, perlesenan, undang-undang pengezonan, dan undang-undang khusus untuk perniagaan syarikat yang mereka kerjakan.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai peguam korporat? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam undang-undang korporat akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.