MEMERLUKAN PEGUAM KEBANKRAPAN?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Peguam kebankrapan

Perkembangan kewangan yang membimbangkan dan keadaan lain di mana syarikat tidak lagi dapat membayar pemiutang mereka, boleh menyebabkan syarikat muflis. Kebankrapan boleh menjadi mimpi buruk bagi sesiapa sahaja yang terlibat. Apabila syarikat anda menghadapi masalah kewangan, sangat mustahak untuk menghubungi peguam insolvensi. Sama ada berkenaan dengan petisyen kebankrapan atau pembelaan terhadap pengisytiharan kemuflisan, peguam kebankrapan kami dapat memberi nasihat mengenai pendekatan dan strategi terbaik.

Menu cepat

Law & More membantu pengarah, pemegang saham, pekerja dan pemiutang pihak yang telah diajukan kebankrapan. Pasukan kami berusaha untuk mengambil langkah-langkah untuk membatasi akibat kemuflisan. Kami boleh memberi nasihat mengenai penyelesaian dengan pemiutang, membolehkan pelancaran semula atau membantu dalam proses undang-undang. Law & More menawarkan perkhidmatan berikut mengenai kebankrapan:

  • memberikan nasihat berhubung dengan kebankrapan atau penangguhan;
  • membuat perjanjian dengan pemiutang;
  • membuat permulaan semula;
  • penyusunan semula;
  • menasihati tentang liabiliti peribadi pengarah, pemegang saham atau pihak lain yang berkepentingan;
  • menjalankan prosiding undang-undang;
  • memfailkan kebankrapan penghutang.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

PEGUAM

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Firma guaman masuk Eindhoven and Amsterdam

Peguam korporat

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Sekiranya anda seorang pemiutang, kami dapat membantu anda dalam melaksanakan hak penggantungan, hak gadai janji atau hak yang anda berhak. Kami juga dapat membantu anda dalam menegakkan hak keselamatan anda, seperti hak gadai janji dan gadai janji, hak penyimpanan hak milik, jaminan bank, deposit keselamatan atau tindakan kerana tanggungjawab bersama dan tanggungjawab.

Sekiranya anda seorang penghutang, kami dapat membantu anda dalam menjawab soalan yang berkaitan dengan hak keselamatan yang disebutkan di atas dan risiko yang berkaitan. Kami juga boleh menasihati anda sejauh mana pemiutang berhak untuk mempraktikkan hak-hak tertentu dan membantu anda sekiranya berlaku salah pelaksanaan hak-hak ini.

Penangguhan

Menurut Akta Kebankrapan, seorang penghutang yang menjangkakan bahawa dia tidak akan dapat membayar hutang tertunggak boleh memohon penangguhan. Ini bermaksud penghutang diberikan kelewatan pembayaran. Kelewatan ini hanya dapat diberikan kepada entiti undang-undang dan orang semula jadi yang menjalankan profesion atau perniagaan bebas. Juga, ia hanya boleh dimohon oleh penghutang atau syarikat itu sendiri. Tujuan kelewatan ini adalah untuk mengelakkan kemuflisan dan membiarkan syarikat terus wujud. Rujukan memberi penghutang masa dan peluang untuk menjalankan perniagaannya dengan teratur. Dalam praktiknya, pilihan ini sering menyebabkan pengaturan pembayaran dengan penghutang. Oleh itu, rujukan boleh memberikan penyelesaian sekiranya berlaku kebankrapan. Walau bagaimanapun, penghutang tidak selalu berjaya menjalankan perniagaan mereka dengan teratur. Oleh itu, kelewatan pembayaran sering dianggap sebagai pendahulu kepada kebankrapan.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Kebankrapan kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Kebankrapan

Undang-undang kebankrapan di Belanda

Sesuai dengan Undang-Undang Kepailitan, seorang penghutang, yang dalam keadaan dia gagal membayar, akan dinyatakan muflis dengan perintah mahkamah. Tujuan muflis adalah untuk membahagikan aset penghutang di kalangan pemiutang. Penghutang boleh menjadi orang persendirian, seperti orang semula jadi, perniagaan satu orang atau perkongsian umum, tetapi juga entiti undang-undang, seperti BV atau NV Seorang penghutang boleh dinyatakan muflis jika terdapat sekurang-kurangnya dua pemiutang .

Selain itu, sekurang-kurangnya satu hutang mesti dilunaskan, sementara sepatutnya. Dalam kes tersebut, terdapat hutang yang boleh dituntut. Kebankrapan boleh diajukan untuk kedua-duanya berdasarkan pernyataan pemohon sendiri dan atas permintaan satu atau lebih pemiutang. Sekiranya ada sebab-sebab yang berkaitan dengan kepentingan awam, Pejabat Pendakwa Raya juga boleh mengajukan kebankrapan.

Selepas pengisytiharan muflis, pihak yang tidak bernasib baik kehilangan pelupusan dan pengurusan asetnya yang menjadi milik muflis. Pihak yang tidak bernasib baik tidak akan dapat lagi mempengaruhi aset ini. Seorang pemegang amanah akan dilantik; ini adalah pemegang amanah kehakiman yang akan didakwa dengan pengurusan dan pembubaran harta tanah yang tidak dilarutkan. Oleh itu, pemegang amanah akan memutuskan apa yang akan berlaku dengan aset muflis. Ada kemungkinan bahawa pemegang amanah akan membuat perjanjian dengan pemiutang. Dalam konteks ini, dapat disepakati bahawa sekurang-kurangnya sebahagian dari hutang mereka akan dilunaskan. Sekiranya perjanjian seperti itu tidak dapat dicapai, pemegang amanah akan menyelesaikan kemuflisan. Estet tersebut akan dijual dan hasilnya akan dibahagikan kepada pemiutang. Setelah penyelesaian, badan hukum yang telah diisytiharkan muflis akan dibubarkan.

Adakah anda harus berurusan dengan undang-undang kebangkrutan dan adakah anda ingin mendapat sokongan undang-undang? Sila hubungi Law & More.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl

Law & More