Apa itu syarikat

Syarikat adalah entiti perniagaan yang sah di mana pemiliknya dilindungi dari tanggungjawab atas tindakan dan status kewangan syarikat. Terpisah dari pemilik atau pemegang saham, sebuah syarikat boleh menjalankan sebahagian besar hak dan tanggungjawab yang dimiliki oleh pemilik perniagaan individu, yang bermaksud bahawa sebuah syarikat boleh membuat kontrak, meminjam wang, menuntut dan dituntut, memiliki aset, membayar cukai, dan menyewa pekerja.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai perbadanan? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam undang-undang korporat akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.