RANCANGKAN PERJANJIAN PENYELESAIAN?
MENCEGAH MASALAH MASA DEPAN

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat
dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu dari jam 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil
dengan rancangan tindakan yang sesuai

Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan kami
mengesyorkan kami dan kami dinilai secara purata dengan 9.4

Penyelesaian perjanjian

Perjanjian penyelesaian adalah jenis perjanjian khas. Dalam perjanjian penyelesaian, pihak-pihak bertujuan untuk membuat perjanjian mengenai penyelesaian perselisihan atau situasi lain yang tidak menentu. Ini juga merupakan perjanjian yang dapat digunakan oleh majikan dan pekerja untuk secara sukarela, dengan persetujuan bersama, menamatkan kontrak pekerjaan. Perjanjian penyelesaian dapat disimpulkan untuk semua jenis perselisihan, tetapi paling sering digunakan dalam kasus pemecatan.

Apa itu perjanjian penyelesaian?

Ketika perjanjian penyelesaian disimpulkan, majikan tidak perlu mendapatkan izin untuk pemecatan pekerja dari Badan Insurans Karyawan Belanda (UWV) atau dari pengadilan kecamatan. Ini adalah sebab penting mengapa majikan dan pekerja dalam beberapa kes ingin menamatkan kontrak pekerjaan berdasarkan persetujuan bersama melalui perjanjian penyelesaian. Alasan penting lain untuk memilih perjanjian penyelesaian adalah hakikat bahawa penamatan kontrak pekerjaan dapat diatur dengan cepat dan mudah. Ini membuat perbezaan yang besar dalam kos perundangan dan oleh itu bermanfaat bagi kedua-dua pihak. Namun, tentunya lebih mudah bagi kedua-dua belah pihak untuk mencapai persetujuan dengan sokongan peguam. Adakah anda ingin membuat perjanjian penyelesaian yang akan mencegah masalah undang-undang di masa depan? Sila hubungi Law & More.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

PEGUAM

ruby.van.kersbergen@lawandmore.nl

Peguam korporat kami bersedia untuk anda

Law and More

Setiap syarikat adalah unik. Oleh itu, anda akan menerima nasihat undang-undang yang berkaitan secara langsung untuk syarikat anda.

Law and More

Notis ingkar

Sekiranya perkara itu berlaku, kami juga boleh mengadili anda. Hubungi kami untuk syarat.

Law and More

Kesungguhan

Kami duduk bersama anda untuk merangka strategi.

Law and More

Perjanjian pemegang saham

Adakah anda ingin membuat peraturan berasingan untuk pemegang saham anda sebagai tambahan kepada artikel persatuan anda? Minta kami bantuan undang-undang.

"Law & More peguam
terlibat dan boleh berempati
dengan masalah klien”

Kandungan perjanjian penyelesaian

Dalam perjanjian penyelesaian, syarat-syarat di mana perjanjian kerja ditamatkan ditetapkan. Kandungan yang tepat dari perjanjian penyelesaian bergantung pada situasi dan keadaan tertentu. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang selalu ditetapkan. Pertama, tarikh penamatan adalah salah satu aspek terpenting dalam perjanjian penyelesaian. Kedua, tempoh notis mesti dipatuhi. Akhirnya, perjanjian mesti dibuat mengenai tempoh kerja yang tinggal sehingga tarikh penamatan. Ada kemungkinan bahawa tempoh pengecualian dari pekerjaan disepakati. Dalam kes itu, pekerja tidak perlu lagi bekerja, tetapi haknya untuk gaji tetap ada.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

[show-testimonials orderby='order_menu' order='DESC' limit='1′ penomboran='on' layout='grid' options='theme:none,info-position:info-bawah,text-alignment:center, lajur:1,penapis:tiada,penilaian:pada,isi-petikan:pendek,charlimitextra:(…),imej paparan:dihidupkan,saiz-imej:ttshowcase_small,bentuk-imej:bulatan,kesan-imej:tiada,imej- pautan: on']

Peguam Korporat kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Perjanjian juga boleh dibuat mengenai baki cuti tertunggak dan penyelesaian individu lain, seperti komisen, skim bonus atau skim saham. Di samping itu, jumlah peruntukan peralihan yang ditentukan dalam perundingan bersama antara majikan dan pekerja akan ditentukan dalam perjanjian penyelesaian. Jumlah peruntukan peralihan sering kali dirundingkan dan tentunya penting. Oleh itu, adalah bijaksana untuk mendapatkan bantuan undang-undang dalam masalah ini. Pasukan kami dengan senang hati akan membantu anda.

Syarat-syarat berkenaan dengan perjanjian penyelesaian

Pekerja mempunyai hak berkanun untuk membatalkan perjanjian penyelesaian yang ditandatangani dalam masa dua minggu. Majikan mesti memasukkan hak penarikan pekerja dalam perjanjian. Di samping itu, ketika kesepakatan penyelesaian disepakati, pelepasan akhir diberikan antara para pihak. Ini bererti bahawa majikan dan pekerja tidak lagi dapat menuntut apa-apa antara satu sama lain kecuali selain dari yang telah ditetapkan dalam perjanjian penyelesaian. Peruntukan pelepasan akhir biasanya disertakan pada akhir perjanjian.

penyelesaian perjanjianHak mendapat faedah pengangguran

Perjanjian penyelesaian mesti selalu menyatakan bahawa majikan telah mengambil inisiatif untuk menghentikan pekerjaan. Pekerja itu kemudiannya tidak akan menjadi penganggur. Ini penting agar pekerja berhak menerima faedah pengangguran. Syarat-syarat berikut juga mesti dipenuhi untuk memastikan bahawa pekerja berhak menerima faedah pengangguran:

  • majikan telah meminta pekerja untuk bersetuju dengan pemecatan;
  • perjanjian penyelesaian mengambil kira tempoh notis;
  • pekerja boleh membuktikan bahawa dia telah mencari dan sedang mencari pekerjaan baharu.

Nasihat - perundingan - menyusun perjanjian penyelesaian
Pasukan kami dengan senang hati akan menasihati anda, untuk berunding untuk anda dan menyusun keseluruhan perjanjian penyelesaian untuk anda. Kami memberi nasihat mengenai kewajaran perjanjian penyelesaian dan memberikan kejelasan. Kami juga melihat kehendak khusus anda dan memastikan bahawa anda mencapai keputusan yang dipertimbangkan dengan baik dan baik. Semasa berunding, kami membantu anda untuk mencapai hasil kewangan yang optimum dengan prasyarat yang baik

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More