Penyelidikan menunjukkan bahawa 30% kebankrapan di Belanda disebabkan oleh invois yang belum dibayar. Adakah syarikat anda mempunyai pelanggan yang masih belum membayar? Atau adakah anda individu persendirian dan adakah anda mempunyai penghutang yang masih berhutang dengan anda? Kemudian hubungi Law & More peguam kutipan hutang.

ADAKAH KAMU SEDANG MENCARI
UNDANG-UNDANG KOLEKSI HUTANG DI NEGERI?

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

daftar Kami biasa bekerja untuk pelanggan tempatan dan antarabangsa.

daftar Tahap perkhidmatan yang tinggi untuk setiap pelanggan, individu dan juga syarikat atau institusi.

daftar Kami ada. Juga hari ini.

ADAKAH KAMU SEDANG MENCARI
UNDANG-UNDANG KOLEKSI HUTANG DI NEGERI?

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

daftar Kami biasa bekerja untuk pelanggan tempatan dan antarabangsa.

daftar Tahap perkhidmatan yang tinggi untuk setiap pelanggan, individu dan juga syarikat atau institusi.

daftar Kami ada. Juga hari ini.

Pungutan hutang Peguam

Penyelidikan menunjukkan bahawa 30% kebankrapan di Belanda disebabkan oleh invois yang belum dibayar. Adakah syarikat anda mempunyai pelanggan yang masih belum membayar? Atau adakah anda individu persendirian dan adakah anda mempunyai penghutang yang masih berhutang dengan anda? Kemudian hubungi Law & More peguam kutipan hutang. Kami memahami bahawa invois yang belum dibayar sangat menjengkelkan dan tidak diingini, sebab itulah kami membantu anda dari awal hingga akhir proses pengumpulan. Peguam pungutan hutang kami boleh melalui prosedur pungutan di luar mahkamah dan prosedur pungutan kehakiman dengan anda. Law & More juga biasa dengan undang-undang lampiran dan dapat menolong anda sekiranya berlaku muflis. Akhirnya, tidak ada bezanya bagi kita sama ada penghutang tinggal di Belanda atau menetap di luar negara. Kerana latar belakang antarabangsa kami, kami memenuhi syarat untuk tuntutan yang lebih kompleks, dipertikaikan atau lebih besar.

Menu cepat

Ketika datang ke pungutan hutang, anda mungkin memikirkan agensi pemungut hutang atau bailif daripada peguam pengutip hutang. Ini kerana ketiga-tiga pihak dapat memungut hutang tertunggak. Namun, ada beberapa langkah penting dalam proses penagihan yang secara umum dapat dilakukan oleh pengacara penagihan hutang:

AKTIVITIUNDANG-UNDANG KOLEKSI HUTANGAGENSI KOLEKSI HUTANGBAILIFF
Kumpulkan invois yang belum dijelaskan

Penyitaan kesan isi rumah dan penghutang penghutang

Memfailkan petisyen kebankrapan

Menyelesaikan konflik undang-undang dan memberikan penyesuaian

Pengadilan untuk tuntutan melebihi EUR 25,000

Mengendalikan kes kutipan hutang antarabangsa

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Peguam at

 Hubungi +31 40 369 06 80

Mengapa memilih Law & More?

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More tersedia pada hari Isnin hingga Jumaat
dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu dari jam 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil
dengan rancangan tindakan yang sesuai

Pendekatan peribadi

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

"Saya telah menerima
nasihat profesional
dalam masa yang dipersetujui. "

Pelan langkah demi langkah untuk proses kutipan hutang

1. Fasa mesra. Sekiranya tuntutan anda dapat ditagih, maka prosedur yang baik boleh dimulakan terlebih dahulu oleh peguam kutipan hutang dari Law & More. Pada fasa ini, kami berusaha meyakinkan penghutang untuk membayar melalui surat dan / atau panggilan telefon, yang mungkin meningkat dengan bunga berkanun dan biaya kutipan di luar undang-undang.

2. Rundingan. Adakah anda mempunyai hubungan baik dengan rakan sejawat anda, dan adakah anda ingin mengekalkan hubungan baik ini? Pada fasa ini, kami berusaha mencapai kesepakatan antara para pihak melalui rundingan dan, misalnya, membuat pengaturan pembayaran.

3. Fasa kehakiman. Melakukan prosedur bersahabat tidak wajib. Sekiranya penghutang anda tidak bekerjasama, peguam kutipan hutang kami boleh membuat saman dan menghantarnya kepada penghutang anda. Dengan saman tersebut, penghutang dipanggil untuk hadir di mahkamah pada tarikh tertentu. Dalam fasa undang-undang, kami menuntut pembayaran jumlah tertunggak dan kos kutipan di hadapan pengadilan.

4. Keputusan. Setelah penghutang anda menerima surat panggilan, dia akan diberi peluang untuk menjawab surat panggilan tersebut secara bertulis. Sekiranya penghutang tidak bertindak balas dan dia tidak hadir pada perbicaraan, hakim akan mengeluarkan penghakiman yang tidak hadir di mana dia mengemukakan tuntutan anda. Ini bermaksud penghutang anda mesti membayar invois, faedah berkanun, kos pungutan dan kos prosedur. Setelah keputusan dijatuhkan oleh hakim, bailif akan memberikan penghakiman ini kepada penghutang.

5. Keputusan. Sebelum prosiding undang-undang dimulakan, adalah mungkin untuk merebut harta penghutang. Ini dipanggil lampiran konservatori. Lekapan pemeliharaan bertujuan untuk memastikan bahawa penghutang tidak dapat melupuskan aset sebelum hakim membuat keputusan, sehingga anda benar-benar dapat memperoleh kembali kos anda dari penghutang. Sekiranya hakim mengabulkan tuntutan anda, lampiran pra-penghakiman akan ditukar menjadi lampiran penguatkuasaan. Ini bermaksud bahawa aset yang telah dirampas boleh dijual secara terbuka oleh bailif sekiranya penghutang masih tidak membayar. Tuntutan anda akan dibayar dengan hasil aset ini.

Halaman kutipan hutang - Law & More laman web

Pendekatan peguam kutipan hutang

Langkah-langkah yang dinyatakan di atas mesti diambil untuk setiap prosedur pengumpulan. Tetapi apa yang boleh anda harapkan dari Law & Morepeguam pengutip hutang ketika melalui langkah-langkah ini?

• Analisis dan nasihat mengenai kedudukan undang-undang anda
• Hubungan langsung dan peribadi, baik melalui telefon dan e-mel
• Kualiti dan penglibatan
• Bertindak dan bertindak balas dengan cepat dan berkesan
• Duduk di atas kes
• Sentiasa berfikir ke hadapan dan sediakan tindakan seterusnya

Peguam kutipan hutang aktiviti

• Pantau terma pembayaran dan semak semula invois
• Berunding dengan penghutang
• Merangka dan menghantar notis lalai
• Pencegahan gangguan dan penggunaan gangguan
• Merangka saman
• Menjalankan prosiding undang-undang
• Merampas dan melaksanakan pelaksanaan
• Mengendalikan kes kutipan hutang antarabangsa

Soalan yang kerap ditanya

Undang-undang kutipan hutang di Belanda menyangkut pengumpulan tuntutan wang (extrajudicial). Apabila anda menyerahkan invois tertunggak kepada peguam pengutip hutang, anda memberikan semacam kebenaran kepada peguam pengutip hutang mengikut undang-undang penagihan hutang untuk mengumpulkan tuntutan tertunggak anda. Ini adalah kelebihan, misalnya, bagi individu atau syarikat swasta yang mempunyai masa yang terlalu sedikit atau yang ingin memberi tumpuan terutamanya pada perniagaan teras mereka. Di samping itu, semua jenis peraturan dilampirkan pada (pengumpulan) faktur tertunggak, misalnya berkaitan dengan keperluan dan preskripsi, dan ada beberapa pihak yang terlibat. Ini menjadikan undang-undang kutipan hutang menarik, tetapi kompleks. Itulah sebabnya disarankan untuk berjumpa dengan peguam pengutip hutang apabila anda mempunyai tuntutan tertunggak. Law & MorePeguam adalah pakar dalam bidang undang-undang penagihan hutang dan dengan senang hati membantu anda.

Langkah pertama yang mesti diambil adalah memberi tahu penghutang bahawa dia belum memenuhi kewajipan pembayarannya. Anda mesti memberinya peluang untuk membayar dalam jangka masa yang munasabah tanpa kos lebih lanjut. Anda menghantar peringatan bertulis kepada penghutang, ini disebut sebagai notis lalai. Tempoh empat belas hari biasanya dianggap sebagai tempoh yang munasabah di mana penghutang diminta untuk tetap membayar tuntutan tersebut. Secara semula jadi, Law & MorePeguam kutipan hutang boleh menyediakan notis ingkar untuk anda. Sekiranya tidak ada notis ingkar yang dikirim, pengadilan akan menolak tuntutan ganti rugi. Namun, ada situasi di mana pengiriman notis ingkar tidak diperlukan, misalnya pemenuhan perjanjian tidak mungkin dilakukan secara kekal. Walaupun begitu, disarankan untuk selalu mengirim notis lalai hanya untuk memastikan. Sekiranya permintaan pembayaran tidak dipatuhi, kami dapat memulai proses pengambilan.

• Perincian pemiutang dan penghutang
• Dokumen yang berkaitan dengan hutang (nombor dan tarikh invois)
• Sebab hutang belum dilunaskan
• Perjanjian atau pengaturan lain yang berkaitan dengan hutang
• Huraian dan justifikasi jumlah yang terhutang
• Segala surat-menyurat antara pemiutang dan penghutang mengenai hutang

Law & More juga menawarkan sokongan untuk mencegah risiko yang berkaitan dengan pembayaran dan pembayaran lewat. Sebagai contoh, kami menasihatkan pelanggan untuk memasukkan syarat pembayaran dalam terma dan syarat umum yang dapat mengelakkan kekaburan sekiranya berlaku pembayaran lewat. Adakah anda mahukan lebih banyak maklumat mengenai ini? Sila hubungi peguam koleksi dari Law & More.

Adakah penghutang anda berada di luar negara? Dalam kes itu, pelbagai faktor mungkin memainkan peranan, seperti bahasa, budaya dan tabiat pembayaran yang berbeza, yang bermaksud bahawa risiko dalam konteks prosedur pungutan lebih besar daripada dengan penghutang dari negara mereka sendiri. Namun, bagi pengutip hutang peguam dari Law & More, faktor-faktor ini tidak menjadi penghalang. Kami tidak akan membiarkan sempadan menghentikan kami dan oleh itu dengan senang hati membimbing anda melalui proses pungutan di mana penghutang telah menetapkan dirinya di luar negara, di dalam atau di luar Eropah. Adakah anda ingin tahu apa yang boleh kami lakukan untuk anda semasa anda berurusan dengan penghutang asing? Sila hubungi Law & More. Peguam kami dengan senang hati akan membantu anda.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.