Makna perceraian

Perceraian, juga dikenali sebagai pembubaran perkahwinan, adalah proses menamatkan perkahwinan atau persatuan perkahwinan. Perceraian biasanya melibatkan pembatalan atau penyusunan semula tugas dan tanggungjawab undang-undang perkahwinan, sehingga memutuskan ikatan perkahwinan antara pasangan yang sudah berkahwin di bawah peraturan undang-undang negara atau negara. Undang-undang perceraian sangat berbeza di seluruh dunia, tetapi di kebanyakan negara, ia memerlukan sanksi pengadilan atau pihak berkuasa lain dalam proses undang-undang. Proses perceraian yang sah juga boleh melibatkan masalah tunjangan, hak asuh anak, sokongan anak, pembahagian harta, dan pembahagian hutang.

Adakah anda memerlukan bantuan undang-undang atau nasihat mengenai Perceraian? Atau adakah anda masih mempunyai soalan tentang topik ini? kami Peguam perceraian akan gembira untuk membantu anda!

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.