Syarat Am

1. Law & More B.V., ditubuhkan pada Eindhoven, Belanda (selepas ini dirujuk sebagai “Law & More") Adalah syarikat berhad yang ditubuhkan di bawah undang-undang Belanda dengan tujuan mempraktikkan profesion undang-undang.

2. Syarat umum ini berlaku untuk semua tugas klien, kecuali jika dipersetujui secara bertulis sebelum tamatnya tugas. Kebolehlaksanaan syarat pembelian umum atau syarat umum lain yang digunakan oleh pelanggan dikecualikan.

3. Semua penugasan klien akan diterima secara eksklusif dan dilaksanakan oleh Law & More. Penerapan pasal 7: 407 ayat 2 Kod Sipil Belanda dikecualikan secara eksplisit.

4. Law & More menjalankan tugas sesuai dengan peraturan perilaku Persatuan Peguam Belanda dan, sesuai dengan peraturan ini, berjanji untuk tidak mengungkapkan maklumat yang diberikan oleh klien berkaitan dengan penugasan tersebut.

5. Sekiranya berkaitan dengan tugas yang diberikan kepada Law & More pihak ketiga mesti terlibat, Law & More akan berunding dengan pelanggan terlebih dahulu. Law & More tidak bertanggung jawab atas kekurangan apa-apa jenis pihak ketiga ini dan berhak untuk menerima, tanpa perundingan bertulis sebelumnya dan bagi pihak pelanggan, kemungkinan had tanggungjawab pihak ketiga yang dilibatkan oleh Law & More.

6. Mana-mana liabiliti terhad kepada jumlah yang akan dibayar dalam kes tersebut di bawah insurans liabiliti profesional dari Law & More, meningkat dengan kelebihan yang boleh ditolak di bawah insurans ini. Apabila, atas sebab apa pun, tiada pembayaran dibuat di bawah insurans liabiliti profesional, sebarang liabiliti terhad kepada jumlah € 5,000.00. Atas permintaan, Law & More dapat memberikan maklumat mengenai (perlindungan di bawah) insurans liabiliti profesional seperti yang dikeluarkan oleh Law & More. Pelanggan memberi ganti rugi Law & More dan memegang Law & More tidak berbahaya terhadap tuntutan pihak ketiga yang berkaitan dengan penugasan.

7. Untuk pelaksanaan tugas, pelanggan berhutang Law & More yuran (ditambah VAT) Bayaran dikira berdasarkan jumlah jam bekerja dikalikan dengan kadar per jam yang berlaku. Law & More berhak untuk menyesuaikan kadar jamnya secara berkala.

8. Keberatan terhadap jumlah invois mesti didorong secara bertulis dan disampaikan kepada Law & More dalam masa 30 hari selepas tarikh invois, jika tidak, invois akan diterima dengan pasti dan tanpa bantahan.

9. Law & More tertakluk kepada Akta Pencegahan Pengubahan Wang Haram dan Pembiayaan Anti-Pengganas Belanda (Wwft). Sekiranya tugasan berada dalam ruang lingkup Wwft, Law & More akan menjalankan usaha wajar pelanggan. Sekiranya transaksi (yang dimaksudkan) tidak biasa dalam konteks Wwft berlaku, maka Law & More wajib melaporkan perkara ini kepada Unit Perisikan Kewangan Belanda. Laporan sedemikian tidak didedahkan kepada pelanggan.

10. Undang-undang Belanda terpakai untuk hubungan antara Law & More dan pelanggan.

11. Sekiranya berlaku perselisihan, pengadilan Belanda di Oost-Brabant akan mempunyai bidang kuasa, atas pemahaman bahawa Law & More tetap berhak untuk mengemukakan sengketa ke pengadilan yang mempunyai bidang kuasa sekiranya forum pilihan ini tidak akan dibuat.

12. Apa-apa hak pelanggan untuk membuat tuntutan terhadap Law & More, akan luput dalam apa jua kejadian dalam satu tahun setelah tarikh pelanggan menyedari atau boleh mengetahui kewujudan hak-hak ini.

13. Invois dari Law & More akan dihantar kepada pelanggan melalui e-mel atau melalui surat biasa dan pembayaran mesti dilakukan dalam tempoh 14 hari selepas tarikh invois, sekiranya pelanggan gagal secara sah dan wajib membayar faedah lalai sebanyak 1% sebulan, tanpa memerlukan notis rasmi . Untuk kerja yang dilakukan oleh Law & More, pembayaran sementara boleh ditagih pada bila-bila masa. Law & More berhak meminta pembayaran pendahuluan. Sekiranya pelanggan gagal membayar jumlah yang ditagih tepat pada waktunya, Law & More berhak menangguhkan pekerjaannya dengan segera, tanpa diwajibkan membayar ganti rugi yang timbul daripadanya.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More