MEMERLUKAN PEGUAM PERDAGANGAN EMISI?
TANYA BANTUAN UNDANG-UNDANG

PEGAWAI KAMI ADALAH SPESIALIS DALAM UNDANG-UNDANG DUTCH

Diperiksa Jelas.

Diperiksa Peribadi dan mudah diakses.

Diperiksa Kepentingan anda dahulu.

Mudah diakses

Mudah diakses

Law & More disediakan pada hari Isnin hingga Jumaat dari jam 08:00 hingga 22:00 dan pada hujung minggu 09:00 hingga 17:00

Komunikasi yang baik dan pantas

Komunikasi yang baik dan pantas

Peguam kami mendengar kes anda dan tampil dengan pelan tindakan yang sesuai
Komunikasi yang baik dan pantas

Pendekatan peribadi

Kaedah kerja kami memastikan bahawa 100% pelanggan mengesyorkan kami dan bahawa kami dinilai rata-rata dengan 9.4

Perdagangan pelepasan (Undang-undang tenaga)

Banyak kilang dan syarikat tenaga besar mengeluarkan gas rumah hijau seperti CO2. Berdasarkan Protokol Kyoto dan Konvensyen Iklim, perdagangan pelepasan digunakan untuk mengurangkan pelepasan gas rumah kaca tersebut dari industri dan sektor tenaga. Perdagangan pelepasan di Belanda ditadbir oleh sistem perdagangan pelepasan Eropah, EU ETS. Di dalam EU ETS, had hak pelepasan telah ditetapkan yang sama dengan jumlah pelepasan CO2 yang dibenarkan. Batasan ini berasal dari sasaran pengurangan yang ingin dicapai oleh EU dan memastikan bahawa pelepasan semua syarikat di bawah perdagangan pelepasan tidak melebihi sasaran yang telah ditetapkan.

Menu cepat

Elaun pelepasan

Syarikat yang mengambil bahagian dalam skim perdagangan pelepasan menerima jumlah elaun pelepasan percuma setiap tahun. Ini dikira sebahagiannya berdasarkan tahap pengeluaran sebelumnya dan penanda aras untuk kecekapan CO2 proses pengeluaran syarikat. Elaun pelepasan memberikan setiap syarikat hak untuk memancarkan sejumlah gas rumah hijau dan mewakili 1 tan pelepasan CO2. Adakah syarikat anda layak untuk peruntukan hak pelepasan? Oleh itu, penting untuk mengira dengan tepat jumlah CO2 yang dikeluarkan syarikat anda setiap tahun untuk menerima jumlah hak pelepasan yang tepat. Ini kerana setiap tahun, setiap syarikat harus menyerahkan jumlah hak pelepasan yang sama dengan yang dikeluarkan dalam banyak gas rumah hijau.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

RAKAN PENGURUS / PENYELARAS

tom.meevis@lawandmore.nl

Kepakaran kami dalam undang-undang tenaga

Tenaga solar

Tenaga solar

Kami memberi tumpuan kepada undang-undang tenaga yang memberi tumpuan kepada tenaga angin dan suria.

Kedua-dua undang-undang Belanda dan Eropah terpakai kepada undang-undang alam sekitar. Biar kami maklumkan dan nasihatkan anda.

Adakah anda membeli, menghantar atau menjana tenaga? Law & More memberi anda bantuan undang-undang.

Pengeluar tenaga

Pengeluar tenaga

Peguam korporat kami boleh menilai perjanjian dan memberi nasihat mengenainya.

“Saya mahu mempunyai seorang peguam
yang sentiasa bersedia untuk saya,
walaupun pada hujung minggu "

Perdagangan emisi

Syarikat yang mengeluarkan lebih banyak gas rumah hijau daripada yang mempunyai peruntukan pelepasan untuk menyerahkan risiko didenda. Adakah ini berlaku untuk syarikat anda? Sekiranya demikian, anda boleh membeli elaun pelepasan tambahan untuk mengelakkan denda. Anda bukan sahaja dapat membeli elaun pelepasan tambahan dari, misalnya, peniaga hak pelepasan seperti bank, pelabur atau agensi perdagangan, tetapi anda juga dapat memperolehnya di lelong. Walau bagaimanapun, mungkin syarikat anda mengeluarkan lebih sedikit gas rumah hijau dan dengan itu mengekalkan elaun pelepasan. Sekiranya demikian, anda boleh memilih untuk memulakan perdagangan elaun pelepasan ini. Sebelum anda dapat memperdagangkan elaun pelepasan, akaun di Pendaftaran EU di mana peruntukan berada mesti dibuka. Ini kerana EU dan / atau PBB ingin mendaftar dan memeriksa setiap transaksi.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Peguam Tenaga kami sedia membantu anda:

Pejabat Law & More

Permit pelepasan

Permit pelepasan

Sebelum anda dapat menyertai skim perdagangan pelepasan, syarikat anda mesti mempunyai izin yang sah. Bagaimanapun, syarikat-syarikat di Belanda tidak dibenarkan hanya mengeluarkan gas rumah kaca dan, dengan syarat mereka berada di bawah skop Akta Pengurusan Alam Sekitar, mesti memohon izin pelepasan dari Belanda Emission Authority (NEa). Untuk memenuhi syarat untuk mendapatkan izin pelepasan, syarikat anda mesti menyusun rancangan pemantauan dan menyetujuinya oleh NEa. Sekiranya rancangan pemantauan anda disetujui dan izin pelepasan diberikan, anda mesti memastikan rancangan pemantauan terkini sehingga dokumen tersebut selalu mencerminkan keadaan sebenarnya. Anda juga wajib mengirimkan laporan pelepasan tahunan yang disahkan kepada NEa dan memasukkan data dari laporan pelepasan ke dalam Daftar Perdagangan Pelepasan CO2.

Adakah perniagaan anda berurusan dengan perdagangan pelepasan dan adakah anda mempunyai pertanyaan atau masalah mengenai hal ini? Atau adakah anda memerlukan pertolongan dengan permohonan izin pelepasan? Dalam kedua kes tersebut, anda telah sampai di tempat yang betul. Pakar kami memberi tumpuan kepada perdagangan pelepasan dan mengetahui bagaimana mereka dapat membantu anda.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh lakukan untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven and Amsterdam?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel ke:
Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & More - maxim.hodak@lawandmore.nl

Law & More