Adakah anda dan bekas pasangan anda mempunyai anak bersama? Maka sokongan anak adalah bahagian penting dalam perjanjian kewangan yang harus dibuat semasa proses perceraian. Tunjangan anak adalah jumlah yang disumbangkan oleh ibu bapa yang tidak menyusu dalam menjaga dan membesarkan anak-anak.

ADAKAH ANDA MAHU PENGHASILAN SOKONGAN ANAK?
DAPATKAN HUBUNGAN DENGAN LAW & MORE

Sokongan kanak-kanak

Adakah anda dan bekas pasangan anda mempunyai anak bersama? Maka sokongan anak adalah bahagian penting dalam perjanjian kewangan yang harus dibuat semasa proses perceraian. Tunjangan anak adalah jumlah yang disumbangkan oleh ibu bapa yang tidak menyusu dalam menjaga dan membesarkan anak-anak.

Menu cepat

Tahap sokongan anak

Semasa berunding, anda dan bekas pasangan anda boleh bersetuju dengan jumlah tunjangan anak. Perjanjian ini akan ditetapkan dalam rancangan keibubapaan. Sekiranya anda tidak dapat membuat kesepakatan bersama, salah seorang peguam kami dengan senang hati akan membantu anda. Kami dapat membantu proses rundingan, menentukan jumlah tunjangan anak untuk anda dan membuat rancangan keibubapaan. Kami menangani penentuan sokongan anak dengan membuat pengiraan nafkah.

Hakim tidak hanya akan melihat keadaan kewangan penerima bantuan anak, tetapi juga keadaan kewangan pembayar tunjangan anak. Berdasarkan kedua-dua situasi tersebut, mahkamah kemudian akan menentukan jumlah tunjangan anak.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Peguam at

 Hubungi +31 (0) 40 369 06 80

Memerlukan peguam perceraian?

Peguam perceraian

Peguam perceraian

Perceraian adalah tempoh yang sukar. Kami membantu anda melalui keseluruhan proses

Memohon perceraian

Memohon perceraian

Kami mempunyai pendekatan peribadi dan kami bekerjasama dengan anda untuk mencari penyelesaian yang sesuai

Tunjangan rakan kongsi

Tunjangan rakan kongsi

Adakah anda akan membayar atau menerima tunjangan? Dan berapa banyak? Kami membimbing dan membantu anda dalam hal ini

Hidup secara berasingan

Hidup secara berasingan

Adakah anda mahu hidup terpisah? Kami menolong anda

"Law & More peguam

terlibat dan

dapat berempati dengan

masalah pelanggan"

Mengira sokongan anak

Pengiraan penyelenggaraan adalah pengiraan yang agak rumit kerana banyak faktor yang harus diambil kira. Law & More dengan senang hati akan menjalankan pengiraan penyelenggaraan untuk anda.

Menentukan keperluan
Pertama sekali, keperluan anak mesti ditentukan. Itu berdasarkan pendapatan seperti sebelum perceraian. Sekiranya terdapat kos khas, seperti sekolah antarabangsa atau penjagaan anak, kosnya dapat dinaikkan dengan sewajarnya.

Menentukan keupayaan kewangan
Setelah keperluan anak-anak ditentukan, pengiraan kapasiti beban dibuat untuk kedua-dua belah pihak. Pengiraan ini menentukan sama ada orang yang bertanggungjawab untuk penyelenggaraan mempunyai keupayaan kewangan yang mencukupi untuk dapat membayar tunjangan. Untuk menentukan keupayaan kewangan orang yang harus membayar tunjangan, pendapatan bersihnya mesti ditentukan terlebih dahulu. Pencen anak adalah pendapatan asas, dengan mengambil kira semua sumber pendapatan, seperti gaji, faedah dan anggaran terikat anak.

Diskaun penjagaan
Ibu bapa yang harus membayar wang ganti rugi dan yang juga mempunyai hubungan dengan anak-anak juga akan menanggung kos penjagaan anak-anak. Ini termasuk kos untuk membeli-belah, memandu pergi dan balik. Pada prinsipnya, peratusan kos tertentu dimasukkan dalam pengiraan

Jumlah peratusan bergantung pada jumlah hari lawatan setiap minggu. Seorang ibu bapa yang rata-rata mempunyai kos penjagaan anak selama satu hari dalam seminggu, mendapat diskaun penjagaan sebanyak 15% dan ibu bapa yang menjaga anak tiga hari seminggu mendapat potongan harga 35%.

Membawa kapasiti perbandingan
Langkah terakhir untuk mengira ketinggian sokongan anak adalah membuat persamaan galas beban. Dalam persamaan ini, kos anak-anak dibahagikan antara anda dan bekas pasangan anda mengikut kadar sokongan mereka. Kapasiti orang yang berhak mendapat nafkah dibandingkan dengan kapasiti orang yang bertanggungjawab membayar nafkah. Selepas itu, sebarang potongan penjagaan akan dikenakan dan disesuaikan sekiranya perlu. Skop sokongan terutamanya ditujukan untuk sokongan anak. Sekiranya masih ada ruang selepas itu, hakim juga dapat menentukan ganjaran pasangan bersih.

Adakah anda ingin mengetahui bagaimana keadaan kewangan anda setelah perceraian anda? Sila hubungi Law & More dan bersama-sama kita dapat menentukan berapa banyak sokongan anak yang harus anda bayar atau terima.

Sokongan kanak-kanak

Mengubah sokongan anak

Sekiranya tidak mungkin untuk menukar tunjangan anak setelah berunding dengan mantan pasangan anda, kami dapat mengajukan permintaan perubahan untuk Anda di pengadilan. Kami dapat melakukan ini jika ada keadaan yang berubah atau jika, menurut Anda, pengadilan menetapkan pemeliharaan dalam perintah asalnya berdasarkan maklumat yang salah atau tidak lengkap.

Anda boleh memikirkan situasi berikut, misalnya:

• pemecatan atau pengangguran
• pembuangan anak-anak
• kerja baru atau berbeza
• berkahwin semula, tinggal bersama atau memasuki perkongsian yang berdaftar
• perubahan pengaturan hubungan

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 atau hantarkan e-mel kepada kami:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.