Skema pendatang pengetahuan dalam dasar alien Belanda memungkinkan syarikat menarik pengetahuan migran dengan cepat dan mudah. Pekerja yang berkelayakan tinggi dari negara-negara di luar Kesatuan Eropah boleh bekerja di Belanda misalnya sebagai jawatan pengurusan kanan atau sebagai pakar dalam keadaan skim yang baik.

BANNER MEMOHON MIGRANT YANG BERKEMAHIRAN SANGAT?
DAPATKAN HUBUNGAN DENGAN LAW & MORE

Migran Berkemahiran Tinggi - Peguam Imigresen

Skema pendatang pengetahuan dalam dasar alien Belanda memungkinkan syarikat menarik pengetahuan migran dengan cepat dan mudah. Pekerja yang berkelayakan tinggi dari negara-negara di luar Kesatuan Eropah boleh bekerja di Belanda misalnya sebagai jawatan pengurusan kanan atau sebagai pakar dalam keadaan skim yang baik. Walau bagaimanapun, kedua-dua pendatang pengetahuan dan majikan mesti memenuhi beberapa syarat.

Menu cepat

Keadaan pendatang yang berkemahiran tinggi

Adakah anda seorang pendatang pengetahuan dan adakah anda ingin menyumbang kepada ekonomi pengetahuan Belanda? Sekiranya demikian, anda memerlukan permit kediaman terlebih dahulu. Sebelum izin tinggal diberikan, anda mesti mempunyai perjanjian kerja dengan majikan atau institusi penyelidikan di Belanda yang telah ditetapkan oleh IND sebagai penaja yang diiktiraf dan dimasukkan dalam daftar umum penaja yang diiktiraf. Anda juga mesti mendapat pendapatan yang mencukupi dan anda mesti bersetuju dengan gaji yang sesuai dengan pasaran dengan majikan anda.

Di samping itu, sejumlah syarat (tambahan) dikenakan untuk anda sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi. Keadaan apa sebenarnya bergantung pada keadaan peribadi anda. Pada Law & More, peguam imigresen mempunyai pendekatan yang cepat dan peribadi. Mereka dengan senang hati akan membantu anda dengan permohonan anda. Sebelum meneruskan permohonan, pakar kami akan memberi anda semua maklumat yang diperlukan agar anda tidak menghadapi kejutan.

Bukan hanya anda, tetapi juga syarikat tempat anda akan bekerja harus memenuhi syarat-syarat tertentu. Adakah anda sebuah syarikat yang ingin mengambil pekerja asing yang mahir? Sekiranya demikian, anda mesti terlebih dahulu dikenali oleh IND sebagai penaja. Kebolehpercayaan dan kesinambungan syarikat anda adalah penting. Adakah syarikat anda diiktiraf sebagai penaja? Sekiranya demikian, syarikat anda mesti mematuhi kewajiban berikut: tugas pentadbiran, tugas memberi maklumat dan tugas penjagaan. Adakah syarikat anda gagal melakukannya? Sekiranya demikian, ini boleh menyebabkan penarikan pengiktirafan sebagai penaja.

Aylin Selamet

Aylin Selamet

Peguam at

 Hubungi +31 (0) 40 369 06 80

Peguam imigresen kami bersedia untuk anda

Memohon izin tinggal

Memohon izin tinggal

Adakah anda ingin tinggal di Belanda?
Kami boleh membantu anda

Penyatuan semula keluarga

Penyatuan semula keluarga

Adakah anda tidak bersama keluarga atau keluarga anda tidak bersama anda? Ketahui apa yang boleh kami lakukan untuk anda

Penghijrahan Labout

Penghijrahan Labout

Adakah anda mahu bekerja dan tinggal di Belanda? Kami dapat mengatur keseluruhan proses permohonan

Pendatang yang berkemahiran tinggi

Peguam imigresen

Adakah anda mahu berhijrah ke Belanda? Hubungi bantuan undang-undang

“Semasa perkenalan

perjumpaan, rancangan yang jelas

tindakan adalah

segera digariskan"

Meminta pengetahuan pendatang

Adakah izin tinggal telah diberikan kepada anda? Sekiranya demikian, tempoh sah permit kediaman anda akan sama dengan tempoh kontrak pekerjaan anda dengan maksimum 5 tahun. Permit tersebut boleh dilanjutkan selama-lamanya.

Sepanjang tempoh sah izin tinggal anda, anda boleh menukar majikan sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi dan bergabung dengan syarikat lain yang diakui oleh IND sebagai penaja. Majikan lama dan baru mesti melaporkan pertukaran pekerjaan anda kepada IND dalam masa empat minggu.

Adakah anda menjadi penganggur sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi? Dalam kes tersebut, anda berhak mendapat tempoh pencarian selama tiga bulan dari hari selepas pekerjaan anda diberhentikan. Sekiranya anda tidak dapat bergabung dengan majikan lain (penaja) sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi dalam tempoh pencarian, IND akan membatalkan izin anda.

Kad Biru Eropah

Pada bulan Jun 2011, pendatang yang berkemahiran tinggi akan dapat memohon Kad Biru EU (Kad Biru EU) sebagai tambahan kepada izin tinggal yang diperlukan. Kad Biru EU adalah gabungan tempat tinggal dan izin kerja untuk migran berkemahiran tinggi yang tidak mempunyai kewarganegaraan salah satu Negara Anggota Kesatuan Eropah.

Migran Berkemahiran TinggiKad Biru Eropah menawarkan beberapa kelebihan pendatang yang berkemahiran tinggi. Pertama sekali, majikan pendatang yang berkemahiran tinggi tidak perlu dikenali oleh IND sebagai penaja. Sebagai tambahan, sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi, yang juga memegang Kad Biru Eropah, anda boleh bekerja di Negara Anggota lain setelah bekerja di Belanda selama 18 bulan, dengan syarat anda memenuhi syarat di Negara Anggota tersebut.

Untuk memenuhi syarat untuk Kad Biru Eropah, anda mesti memenuhi syarat yang lebih ketat daripada izin tinggal sebagai pendatang yang berkemahiran tinggi. Sebagai contoh, anda mesti mempunyai kontrak pekerjaan selama 12 bulan atau lebih, telah menyelesaikan sekurang-kurangnya 3 tahun program sarjana muda dalam pendidikan tinggi (hbo) dan memperoleh sekurang-kurangnya ambang gaji Kad Biru setiap bulan.

Pasukan peguam undang-undang imigresen kami akan membimbing anda dan mengemukakan permohonan untuk anda ke IND. Adakah anda suka ini atau ada soalan lain dan adakah anda mahukan nasihat? Sila hubungi Law & More. Kami dengan senang hati akan membantu anda.

Adakah anda ingin tahu apa Law & More boleh buat untuk anda sebagai firma guaman di Eindhoven?
Kemudian hubungi kami melalui telefon +31 40 369 06 80 stuur een e-mail naar:

Encik. Tom Meevis, peguam bela di Law & More - [e-mel dilindungi]
Encik. Maxim Hodak, peguam bela di & Lagi - [e-mel dilindungi]

Law & More B.V.