Daftar UBO di Belanda pada tahun 2020

Arahan Eropah menghendaki negara-negara anggota membuat daftar UBO. UBO bermaksud Ultimate Beneficial Owner. Daftar UBO akan dipasang di Belanda pada tahun 2020. Ini memerlukan bahawa mulai tahun 2020 dan seterusnya, syarikat dan entiti undang-undang wajib mendaftarkan pemilik langsung mereka. Sebahagian daripada data peribadi UBO, seperti nama dan kepentingan ekonomi, akan diumumkan melalui daftar. Walau bagaimanapun, jaminan telah dipasang untuk melindungi privasi UBO.

Daftar UBO di Belanda pada tahun 2020

Pembentukan daftar UBO didasarkan pada arahan anti pengubahan wang haram keempat Kesatuan Eropah, yang berkaitan dengan memerangi jenayah kewangan dan ekonomi seperti pengubahan wang haram dan pembiayaan pengganas. Daftar UBO menyumbang kepada ini dengan memberikan ketelusan mengenai orang yang merupakan pemilik syarikat atau entiti undang-undang. UBO selalu menjadi orang semula jadi yang menentukan perjalanan acara dalam syarikat, sama ada di belakang tabir atau tidak.

Daftar UBO akan menjadi sebahagian daripada daftar perdagangan dan oleh itu akan berada di bawah pengurusan Dewan Perniagaan.

Baca lebih lanjut: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/04/ubo-register-vanaf-januari-2020-in-werking

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.