PERKARA PRAKTIKAL

Tugasan

Perkara praktikal

Apabila anda mempercayakan firma guaman kami untuk mewakili kepentingan anda, kami akan meletakkannya dalam perjanjian penyerahan hak. Perjanjian ini menerangkan terma dan syarat yang telah kami bincangkan dengan anda. Ini berkaitan dengan pekerjaan yang akan kami laksanakan untuk anda, yuran kami, pembayaran balik perbelanjaan dan penggunaan terma dan syarat umum kami. Dalam pelaksanaan perjanjian penugasan, peraturan yang berlaku, termasuk peraturan Belanda Bar Association, dipertimbangkan. Tugasan anda akan dilaksanakan oleh pengacara dengan siapa Anda berhubungan, dengan pengertian bahawa pengacara ini mungkin menjalankan tugasnya di bawah tanggungjawab dan pengawasannya oleh salah seorang peguam, penasihat undang-undang atau penasihat lain. Dengan berbuat demikian, peguam akan bertindak dengan cara yang diharapkan oleh peguam yang berwibawa dan berkelayakan. Semasa proses ini, peguam anda akan memberitahu anda mengenai perkembangan, kemajuan, dan perubahan dalam kes anda. Kecuali dipersetujui sebaliknya, kami akan, sejauh mungkin, menyampaikan surat-menyurat yang akan dikirimkan kepada Anda dalam bentuk draf, dengan permintaan untuk memberitahu kami sama ada anda setuju dengan isi kandungannya.

Anda bebas menamatkan kontrak penugasan sebelum waktunya. Kami akan menghantar pernyataan akhir kepada anda berdasarkan jam yang dihabiskan. Sekiranya bayaran tetap telah dipersetujui dan kerja telah dimulakan, yuran tetap ini atau sebahagian daripadanya, sayangnya tidak akan dikembalikan.

KewanganKewangan

Ia bergantung pada tugas bagaimana pengaturan kewangan akan dibuat. Law & More bersedia untuk menganggarkan atau menunjukkan kos yang berkaitan dengan penugasan terlebih dahulu. Ini kadangkala boleh mengakibatkan perjanjian bayaran tetap. Kami mengambil kira kedudukan kewangan pelanggan kami dan sentiasa bersedia berfikir bersama dengan pelanggan kami. Kos perkhidmatan undang-undang kami yang jangka panjang dan berdasarkan kadar setiap jam dikenakan secara berkala. Kami mungkin meminta bayaran pendahuluan pada awal kerja. Ini untuk menampung kos awal. Bayaran pendahuluan ini akan dijelaskan kemudian. Sekiranya jumlah jam bekerja kurang dari jumlah pembayaran pendahuluan, bahagian pembayaran pendahuluan yang tidak digunakan akan dikembalikan. Anda akan selalu mendapat spesifikasi yang jelas mengenai jam yang dihabiskan dan kerja yang dijalankan. Anda selalu boleh meminta penjelasan peguam anda. Bayaran setiap jam yang dipersetujui dijelaskan dalam pengesahan tugas. Kecuali dipersetujui sebaliknya, jumlah yang dinyatakan tidak termasuk PPN. Anda mungkin juga berhutang seperti kos pendaftaran mahkamah, yuran bailif, petikan, perbelanjaan perjalanan dan penginapan dan kos penghantaran. Perbelanjaan yang disebut keluar dari saku ini akan dikenakan kepada anda secara berasingan. Sekiranya berlaku lebih dari satu tahun, kadar yang dipersetujui dapat disesuaikan setiap tahun dengan peratusan pengindeksan.

Kami ingin meminta anda membayar bil peguam anda dalam masa 14 hari dari tarikh invois. Sekiranya pembayaran tidak dibuat tepat pada waktunya, kami berhak (sementara) menangguhkan kerja. Sekiranya anda tidak dapat membayar invois dalam jangka masa yang ditetapkan, sila beritahu kami. Sekiranya ada alasan yang mencukupi untuk ini, pengaturan lebih lanjut boleh dibuat mengikut budi bicara peguam. Perkara-perkara ini akan direkodkan secara bertulis.

Law & More tidak berafiliasi dengan Lembaga Bantuan Guaman. Itulah sebabnya Law & More tidak menawarkan bantuan undang-undang bersubsidi. Sekiranya anda ingin menerima bantuan hukum bersubsidi ("tambahan"), kami mengesyorkan agar anda menghubungi firma undang-undang lain.

Kewajipan Pengenalan

Dalam fungsi kami sebagai firma undang-undang dan perundingan cukai yang berpusat di Belanda, kami berkewajiban untuk mematuhi undang-undang anti-pencucian wang dan penipuan Belanda dan Eropah (WWFT), yang mewajibkan kepada kami kewajiban untuk mendapatkan bukti yang jelas mengenai identiti pelanggan kami, sebelum kita dapat memberikan perkhidmatan dan memulakan hubungan kontrak. Oleh itu, petikan dari Dewan Perdagangan dan / atau pengesahan salinan atau bukti identiti yang sah mungkin diminta dalam konteks ini. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai perkara ini di Kewajipan KYC.

Terma dan Syarat Umum

Terma dan syarat umum kami berlaku untuk perkhidmatan kami. Syarat dan kod umum ini akan dihantar kepada anda bersama-sama dengan perjanjian penugasan. Anda juga boleh mendapatkannya di Syarat Am.

Prosedur untuk Aduan

Kami mementingkan kepuasan pelanggan kami. Firma kami akan melakukan apa sahaja untuk memberikan perkhidmatan terbaik kepada anda. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan aspek tertentu dari perkhidmatan kami, kami meminta anda untuk memberitahu kami secepat mungkin dan membincangkannya dengan peguam anda. Setelah berunding dengan anda, kami akan berusaha mencari jalan keluar untuk masalah yang timbul. Kami akan sentiasa mengesahkan penyelesaian ini kepada anda secara bertulis. Sekiranya tidak ada solusi bersama, pejabat kami juga mempunyai prosedur pengaduan pejabat. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai prosedur ini di Prosedur Aduan Pejabat.

Apa yang pelanggan katakan mengenai kami

Perkhidmatan yang sangat mesra pelanggan dan bimbingan yang sempurna!

Encik Meevis telah membantu saya dalam kes undang-undang pekerjaan. Dia melakukan ini, bersama pembantunya Yara, dengan profesionalisme dan integriti yang tinggi. Di samping kualitinya sebagai seorang peguam profesional, dia kekal pada setiap masa yang sama, manusia yang berjiwa, yang memberikan perasaan hangat dan selamat. Saya melangkah masuk ke pejabatnya dengan tangan di rambut saya, Encik Meevis segera memberi saya perasaan bahawa saya boleh melepaskan rambut saya dan dia akan mengambil alih mulai saat itu, kata-katanya menjadi perbuatan dan janjinya ditepati. Yang paling saya suka ialah direct contact, tak kira hari/masa, dia ada masa saya perlukan dia! Puncak! Terima kasih Tom!

10
Nora
Eindhoven

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

Menguruskan Rakan Kongsi / Peguambela

Maxim Hodak

Maxim Hodak

Rakan / Peguambela

Aylin Selamet.

Aylin Selamet.

Peguam at

Tetapan privasi
Kami menggunakan kuki untuk meningkatkan pengalaman anda semasa menggunakan laman web kami. Sekiranya anda menggunakan Perkhidmatan kami melalui penyemak imbas, anda boleh menyekat, menyekat atau membuang kuki melalui tetapan penyemak imbas web anda. Kami juga menggunakan kandungan dan skrip dari pihak ketiga yang mungkin menggunakan teknologi pelacakan. Anda boleh memberikan persetujuan anda secara selektif di bawah untuk membenarkan penyisipan pihak ketiga tersebut. Untuk maklumat lengkap mengenai kuki yang kami gunakan, data yang kami kumpulkan dan cara kami memprosesnya, sila periksa kami Polisi
Law & More B.V.